• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:25 Dodatki żywiczne 3D

OP
OP
draccus

draccus

Znany użytkownik
Reakcje
805 0 0
czyli tabliczka jest w wymiarze 14,28 mm w skali 1:25 dobrze rozumuje :) ciekawy jestem jak to wyjdzie bo jeszcze to muszę zrobić w krzywiźnie otuliny zbieralnika pary. nie wiem czy mi się chce coś tak bardzo kombinować :)

Na zachętę wrzucam koła od Pm36 na razie dowiązane i napędne reszta od półwózków to jak w poprzednich dodatkach

Załączniki

Robert

Znany użytkownik
Reakcje
521 1 0
obecnie skupiam się na elementach które mam gotowe tj. dodatki do taboru (koła, osprzęt itd.) infrastrukturą to zajmę się ale nie wiem kiedy ;)
co do latarni Z1 jeśli dostarczysz mi rysunki to jakoś w wolnej chwili mogę przysiąść. i określ jaka to tarcza zaporowa nieruchoma czy kształtowa itp

możliwość jest wydrukowania ale na pewno nie z takimi wymiarami tekstu jak w oryginale wiadomym jest że każda skala ma przekłamanie i elementy trzeba generalizować
Musiałbym tez mieć rysunek takowej tabliczki bo nie wiem czy mam takową to jest chyba z Pm36
Taką tabliczke, to musiałem.zwymiarować osobiscie w Chabówce, bo nigdzie nie były dostepne...

OP
OP
draccus

draccus

Znany użytkownik
Reakcje
805 0 0
Na dzień dzisiejszy na razie koła do Pm36 projekt przygotowany do druku ale jeszcze nie testowałem bo naparzam bieżące zamówienia :)
Co do innych elementów to jakiś osprzęt się znajdzie smoczki, głowice, zawory bezpieczeństwa pokrętła kurki i takie tam

Załączniki

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
H0m
SKMK
Reakcje
2.436 159 86
Już sobie przypomniałem z tymi drukami 3D do 1/25, 1/45 (były też odlewy żywiczne):
Mario Modelario
Sklep już chyba nie działa ale wciąż jest kilka ciekawych informacji na blogu (ostatnia aktywność 2017 rok / komentarze 2019 rok).

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.770 465 99
czyli tabliczka jest w wymiarze 14,28 mm w skali 1:25 dobrze rozumuje :) ciekawy jestem jak to wyjdzie bo jeszcze to muszę zrobić w krzywiźnie otuliny zbieralnika pary. nie wiem czy mi się chce coś tak bardzo kombinować :)

Na zachętę wrzucam koła od Pm36 na razie dowiązane i napędne reszta od półwózków to jak w poprzednich dodatkach
Masz w ofercie szyny w skali 1:25 i mocowania szyn do podkładów (stare, śrubowe)?

OP
OP
draccus

draccus

Znany użytkownik
Reakcje
805 0 0