• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Dioramy - Brodagaz

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.725 109 2
Dziwię się że wogóle pozwolił te umieścić "na tym forum".
Powiedz mi czy drzewa na swojej dioramie sam robiłeś, czy to kupny produkt?
Drzewa są z zestawu Heki do samodzielnego wykonywania roślinności ale to jest produkt naturalny, te jasne zielone są dodatkowo obsypane posypką imitującą liście z Nocha, a pnie lekko patynowane pigmentami.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.114 389 20
Drzewka wyszły Ci bardzo realistycznie. Komis fajny, nie wiem tylko, czy nie za duża różnica poziomów żwiru i ulicy. Pole namiotowe też bardzo ciekawe.
Idziesz z tymi dioramami jak burza. Pracujesz tak szybko jakbyś miał "małe żółte rączki":D

M

Maverick

Gość
Dioramka ogólnie bardzo fajna ale coś mi "nie gra" z tymi wrotami do tego hangaru... Nie wiem ale wydaje mi się, że te "smugi" brudu są pod niewłaściwym kontem i zabyt symetryczne. Fajne te ostatnie zdjęcie.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.436 49 0
Te "wrota" to pomaluj w łaty, jak to czesto miało miejsce na prawdziwych lotniskach.Zamysł bardzo fajny i będe to kopiował tylko że w skali 1/72 jak już wyjdzie dobry model Miga 21.

S.A.W Model

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0

szczypior6192

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wyszło całkiem w porządku. Wrota faktycznie trzeba poprawić bo gdybyś nie powiedział co to jest to bym się nie domyślił. Całość ogólnie wykonana bardzo dobrze. Zieleń mi się bardzo podoba. Opracowałeś jakiś nowy patent na drzewka bo widzę że są bardzo realistyczne.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.725 109 2
P1260417.JPG
P1260417.JPG
P1260420.JPG
P1260423.JPG
P1260426.JPG

Jak farby wyschną to trochę będę musiał spatynować wrota, dla nie wtajemniczonych co to jest dałem na początku linka do zdjęć starego wojskowego lotniska w Chojnie.;)

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.725 109 2
Dziś pierwsze przymiarki do dioramy do prezentacji moich strażaków, dziś skleiłem i spatynowałem małą remizę na razie stoi na podstawce z zestawu, teraz muszę popracować na dalszymi elementami dioramy.
P1270321.JPG
P1270322.JPG
P1270324.JPG
P1270325.JPG
P1270335.JPG

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.436 49 0
Njafajnieszy z tego to ten Merol Kaczka.:ROFL:
Miałem tą dioramę jak dobrze pamiętasz i można z niej coś zrobić, ale trochę namęczyć się trzeba.Dość stary produkt Fallera.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28
Dioramy i makiety 169