Po prawie czterech latach zastoju, coś mnie podkusiło i ztarłem trochę warstwę kurzu jaki się nazbierał w tym.wątku...
Co prawda, co jakiś czas nachodziło mnie na 0f, więc czasem coś się dłubnęło...
W międzyczasie powstały trzy platformy
inspirowane platformami z kolejki helskiej, oraz ( w końcu muszę zamontować sprzęgi) wagon
wzorowany na oryginale jaki widziałem w Pionkach zanim Lasy.Państwowe zarżnęły skansen oraz odbudowę.linii do Garbatki Letniska...
Gls'kę chwilowo nadal mam w formie placebo, mimo prób budowy egzemplaża z napędem...Cóż, nie pykło...
Trochę zmieniłem podejście do sprawy.
Zamiast nieporęcznych modułów, moduliki o wymiarach 25x10cm, które będzie można zwyczajnie połączyć w coś większego.
To co powstało do tej pory pewnie z czasem też przebuduje, żeby było to wszystko kompatybilne...
A narazie mała relacyjka...
...przymiarka...
...podkłady wycięte z materiału odzyskowego ( drewniane skrzynki po owocach / warzywach)...
... szyny bite na.boso gwożdziami po przeszlifowaniu łbów...
...modulik z pomalowanymi szynami i podkładami, wstępnie ( nie zalewane wikolem z wodą) ...
..."proteza" ze składem czterech wagonów o których wspomniałem wyżej. Tor stanowią stare, dobrze znane U'rurki z DDRowskiej TTki...
Pomysł na to, jak zbudować Glskę jeżdzącą ogólnie jest, więc też już jest na dobrej drodze...
Pozdr...