• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dekoder ESU 54400.

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
396 17 2
Posiadam w/w dekoder, czy ten typ dekodera ma wyjścia do podłączenia UPS-a, (kondensatorka)? Zamontowałem go w byku i niestety kondensator się nie ładuje. I nie wiem, czy to mój błąd w wyniku podłączenia, czy brak wyjść do kondensatora? Pytam bo nigdzie nie mogę się doszukać w necie, żadnego schemaciku.
Poadrawiam.

Pawel

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
414 2 1
Posiadam w/w dekoder, czy ten typ dekodera ma wyjścia do podłączenia UPS-a, (kondensatorka)? Zamontowałem go w byku i niestety kondensator się nie ładuje. I nie wiem, czy to mój błąd w wyniku podłączenia, czy brak wyjść do kondensatora? Pytam bo nigdzie nie mogę się doszukać w necie, żadnego schemaciku.
Poadrawiam.
Dekoder ESU 54400 ma fabrycznie wtyczkę 8-pin, a ET22 ma gniazdo Plux22, jak masz wpięty dekoder, wtyczką Plux22 czy jakoś inaczej?
Trzeba zdecydowanie sprawdzić połączenia, bo jak dobrze pamiętam w dekoderach wersji 4.0 nie trzeba było nic programowo ustawiać żeby ładowanie działało (w wersji V5 już tak). No i jaki konkretnie masz model ET22, bo Piko w modelach EU07, ET22 i SP45 do pewnego czasu nie obsadzało elementów do ładowania (dioda + rezystor), teraz już te elementy są fabrycznie wlutowane.