W zeszłym tygodniu, uchwałą Zarządu Szopy w JZ, zresztą jednogłośnie podjętą
powstał Wydział Informatyki przy Szopie 
Po zakupieniu odpowiednich urządzeń, jakichś tam procesorków, programatorków itp. rupieci, naładowania komputera mniej lub bardziej potrzebnym oprogramowaniem, telefonicznych konsultacji z paroma mądralami oraz włożonym niemałym wysiłkiem intelektualnym załogi zaangażowanej w ułożenie stosownego programu, powstał pierwszy produkt: ulubiony temat Prezesa, czyli... światełka dla lokomotyw
Było nieco zawieruchy z programatorem, pierwszy pod "lpt" okazał się nieprzydatny, ponieważ okazało się, że nie mam w komputerze takiego gniazda
8)
za nowy komputer
więc trzeba było kupić inny, taki normalny pod USB, potem nieco zabawy z programem
w końcu procek ruszył, światełka się zapalają, gasną, zmieniają i w ogóle 
Ale koncepcja okazała się słuszna
W sumie też nie było to takie straszne ani jakieś tam... specjalnie trudne 8)
Krótki, przepraszam za belejakość
filmik z działania układu, na razie na płytce uruchomieniowej by JA 
Filmik niestety zżabiał
Po południu próby z dekoderem, na razie za eFki robią zwyczajne przełączniki.
Po zakupieniu odpowiednich urządzeń, jakichś tam procesorków, programatorków itp. rupieci, naładowania komputera mniej lub bardziej potrzebnym oprogramowaniem, telefonicznych konsultacji z paroma mądralami oraz włożonym niemałym wysiłkiem intelektualnym załogi zaangażowanej w ułożenie stosownego programu, powstał pierwszy produkt: ulubiony temat Prezesa, czyli... światełka dla lokomotyw
Było nieco zawieruchy z programatorem, pierwszy pod "lpt" okazał się nieprzydatny, ponieważ okazało się, że nie mam w komputerze takiego gniazda
Ale koncepcja okazała się słuszna
Krótki, przepraszam za belejakość
Filmik niestety zżabiał
Po południu próby z dekoderem, na razie za eFki robią zwyczajne przełączniki.