Witajcie, mam pytanko co do możliwości łączenia podzespołów różnych producentów. Skąd to pytanie? Otóż: mój Tata od zawsze marzył że na emeryturze będzie budował swoją makietę i bawił się kolejką. Dlatego na jego 60-te urodziny planuję przygotować mu w piwnicy ogromny stół obity suknem, na którym postawię mały zestaw startowy i z dwa elementy otoczenia. Tata zawsze mówił mi o Piko, ale czytając to forum dowiedziałem się że to niekoniecznie najlepszy wybór. Zastanawiam się, którego producenta wybrać i czy można łączyć modele od różnych producentów, np. w razie większej dostępności innego producenta? Czy istnieją różnice np. w łączeniach torów, łączniach wagonów, połączeniach trakcji do sterowania itp.? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Aha i od razu dodam... Mojemu Tacie zależy bardziej na zabawie w zaciszu domowym, niż na pełnym realizmie i wystawianiu się na konwentach i zjazdach.
Pozdrawiam
Aha i od razu dodam... Mojemu Tacie zależy bardziej na zabawie w zaciszu domowym, niż na pełnym realizmie i wystawianiu się na konwentach i zjazdach.
Pozdrawiam