Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Hmm.. czyli wyszedłem z błednego założenia iż jest to wagon pocztowy
PS. Czy na pewno owe wagony tak wyglądały bo na internecie spotkałem się z podobnymi lecz o wiele krótszymi i raczej z innej epoki wagonami do przewozu żywych ryb.
Hmm.. czyli wyszedłem z błednego założenia iż jest to wagon pocztowy
PS. Czy na pewno owe wagony tak wyglądały bo na internecie spotkałem się z podobnymi lecz o wiele krótszymi i raczej z innej epoki wagonami do przewozu żywych ryb.
PS2. Dziwi mnie też że na wagonach nie ma oznaczeń. Jak bardzo prawdopodobne jest to że mogła to być przesyłka specjalna ew. jakiś VIP??
Chyba do przewozu więźniów z racji "dużej" ilości okien :roll:
Tak poza tym to co by robiły w okolicach Rybnika wagony norweskie :?:
Pokaż zdjęcie oryginałów z jakimś opisem, bo wierzyć mi się nie chce, że to wagony osobowe
Chyba do przewozu więźniów z racji "dużej" ilości okien :roll:
Tak poza tym to co by robiły w okolicach Rybnika wagony norweskie :?:
Pokaż zdjęcie oryginałów z jakimś opisem, bo wierzyć mi się nie chce, że to wagony osobowe
troszke w dół zjedź i tam są podobne wagony, oklejone tak by nie było żadnych uszkodzeń (jak mniemam) a co one robiły gdy uchwycono je na owym zdjęciu był to podsył z Węgier do Norwegii (po co? nie mam zielonego pojęcia) Może w Węgrzech bardzo im się opłaca kupować/produkować nowe wagony albo po prostu je tam restaurować
Kolega karolekxdd ma całkowitą rację. Są to wagony osobowe NSB, w drodze z fabryki na Węgrzech do Norwegii (nie wiem, czy są nowe, czy po generalnym remoncie). Pociąg sfilmowany przez kolegę był prowadzony elektrowozem E181-077 Lotos Kolej.
Kolega karolekxdd ma całkowitą rację. Są to wagony osobowe NSB, w drodze z fabryki na Węgrzech do Norwegii (nie wiem, czy są nowe, czy po generalnym remoncie). Pociąg sfilmowany przez kolegę był prowadzony elektrowozem E181-077 Lotos Kolej.