• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Czy kontenery firmy PT Trains będą odpowiednie ?

Pietras83

Znany użytkownik
Reakcje
3.305 15 3
Witajcie
Mam pytanie do osób wtajemniczonych w świat kontenerów.
Czy kontenery firmy PT Trains będą pasowały do zabudowy jak na zdjęciach ?
Jeżeli tak to które czy te dłuższe czy 2 x krótsze.
Dziękuję za ewentualną odpowiedź

PT_Stacked.jpg
Herpa_MAN_TGX_XLX_Euro_6_Hammar_Seitenlader_20ft_Container_BM945240_Lkw-ModelL_TRUCKMO_1280x12...jpg
Herpa_MAN_TGX_XLX_Euro_6_Hammar_Seitenlader_20ft_Cotnainer_weiss_BM945233_Lkw-ModelL_TRUCKMO_1...jpg
Herpa_MAN_TGX_XLX_Euro_6_Hammar_Seitenlader_20ft_Container_blau_BM945226_Lkw-Model_TRUCKMO_128...jpg

OP
OP
Pietras83

Pietras83

Znany użytkownik
Reakcje
3.305 15 3
Będą pasowały te "2 x krótsze" czyli 20 stopowe (20 ft). Koledzy prezentowali już takie zestawy, np. TU
Dziękuję bardzo, a orientujesz się czy 40 ft wejdą bo na nich mi najbardziej zależy. Z tego co się dowiedziałem to różnie mówią. Podobno trzeba coś przerabiać. Nie są tanie, a potrzebuje na kilka zestawów, dlatego muszę wiedzieć na 100% chodzi mi o mocowania, uchwyty tych większych kontenerów.
Dzięki.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.480 69 0
Dziękuję bardzo, a orientujesz się czy 40 ft wejdą bo na nich mi najbardziej zależy. Z tego co się dowiedziałem to różnie mówią. Podobno trzeba coś przerabiać. Nie są tanie, a potrzebuje na kilka zestawów, dlatego muszę wiedzieć na 100% chodzi mi o mocowania, uchwyty tych większych kontenerów.
Dzięki.
Dopiero teraz zobaczyłem ten wątek.
Czterdziestkę też wsadzisz na tą naczepę, Wszystkie kontenery PT wymagają rozwiercenia istniejących otworów wiertłem fi 1mm, fabrycznie są trochę za ciasne na bolce herpy.
Znając Twój warsztat, to minuta "roboty" dla Ciebie ;)
Problemem w PT trains jest wgłębienie w spodniej części, jest zbyt płytkie i wąskie aby pucha ładnie siedziała na tradycyjnej herpowskiej naczepie,
natomiast Hammar to trochę upraszcza, tak wygląda PT na tej naczepie;
https://forum.modelarstwo.info/threads/heavy-metal-truck-blend.46125/page-102#post-959533

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Pietras83

Pietras83

Znany użytkownik
Reakcje
3.305 15 3
Dopiero teraz zobaczyłem ten wątek.
Czterdziestkę też wsadzisz na tą naczepę, Wszystkie kontenery PT wymagają rozwiercenia istniejących otworów wiertłem fi 1mm, fabrycznie są trochę za ciasne na bolce herpy.
Znając Twój warsztat, to minuta "roboty" dla Ciebie ;)
Problemem w PT trains jest wgłębienie w spodniej części, jest zbyt płytkie i wąskie aby pucha ładnie siedziała na tradycyjnej herpowskiej naczepie,
natomiast Hammar to trochę upraszcza, tak wygląda PT na tej naczepie;
https://forum.modelarstwo.info/threads/heavy-metal-truck-blend.46125/page-102#post-959533
Bardzo dziękuję za miłe słowo i odpowiedź.
Najbardziej podobają mi się właśnie kontenery z firmy PT trains, dlatego chciałbym kilka kupić. Wiem, że z zakupem może być ciężki temat bo za dużo ich nie ma na rynku, oczywiście tych które mi wpadły w oko.
Coś zamówię i będę wiercił dzięki !

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.480 69 0