• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Spotkanie Cykliczne spotkanie przy makiecie BGMu

Michał22

Użytkownik
NAMR
Reakcje
15 10 0
Gratulacje :) pierwsze dziecko:) ja jestem tatusiem od prawie pół roku i moje hobby się delikatnie oddaliło czas
wolny poświęcam córce lub pomagam żonie :) postaram sie przybyć w Styczniu do Was bo listopad i grudzień mam
robotę :( i każda sobota pracująca. sezon na wymianę opon.

matis_kr

Znany użytkownik
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
155 1 0
Zapraszamy wszystkich chętnych na spotkanie, które odbędzie się 7 listopada od godziny 9.00 do 13.00 w Kozach k. BIelska-Białej w pałacu Czeczów (ul. Krakowska 5, wjazd od ulicy Szkolnej naprzeciw Urzędu Gminy)

kera220

Znany użytkownik
Zespół forum
SMK Katowice
Reakcje
43 0 0
Jak już poruszamy temat spotkania, to najwyższy czas na ustalenie zakresu prac i tego ile i jakiego sprzętu trzeba przywieźć!! Kto się tym zajmie??!!
Może inaczej do środy panowie pisać jakie prace trzeba wykonać i co jest do tego potrzebne, a przy okazji Ci co mają sprzęt to deklarują co przywiozą.
Lepiej więcej sprzętu niż mniej.
Rozumiem, że sprawa mostu na tą chwilę schodzi na dalszy plan, natomiast temat toru jednak bym pchnął do przodu?

Baranek

Moderator Grupy BGM
BGM
Reakcje
52 0 0
Wezmę swoje łuki, na których jest już bardzo zielono, ale jeszcze można włożyć trochę pracy, żeby przyroda była bardziej realna. Wezmę: sadzarkę, komosę, drut, siateczki, posypki, trawy, kleje i maty. Mile widziane inne kolory, to się powymieniamy.

Temat mostu: zależy w dużej mierze, na jakim etapie jest @King z planowaniem skrzynek. Można jakieś przymiarki porobić i dogadać szczegóły. Jak będą skrzynki - rzucimy się na nie z zielenią i asfaltem.

Jeśli jest jeszcze farba do modułów, chętnie przygarnę. Jeśli nie, to bym sobie w końcu odpisał, jaka to i kupię.

Co do tortu - jak najbardziej można temat kontynuować.

kera220

Znany użytkownik
Zespół forum
SMK Katowice
Reakcje
43 0 0
Piotrze trzeba sprawdzić Twoje i Wojtka skrzynki jeżeli chodzi o elektrykę i to jest priorytet. Jak to będzie ok, to można walczyć z ziołem i innymi sprawami. Takie jest moje zdanie, czyli bananki, kable i lutownica, mierniki + inne potrzebne do tego elementy, a potem reszta o której pisałeś.
Co do mostu to pojechałeś z tą zielenią i asfaltem ;).

King

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
284 1 0
skrzynki na most będą gotowe na spotkanie rocznicowe czyli styczeń , teraz pchniemy temat tortu do przodu sklejka jest kupiona , przywiozę plansze do tortu , podstawki do skrzynek Heńka ,aby można było poprawić elektrykę nie niszcząc zieleni , farba na moduły jest u Heńka
Panowie piszmy o realiach a nie o obłokach -"Jak będą skrzynki - rzucimy się na nie z zielenią i asfaltem.";)
Propozycja Arka aby pisać co trzeba zabrać jest bardzo dobra , wtedy można łatwiej ustalić co trzeba zrobić aby czasu nie marnować :rolleyes:

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.127 36 0
Moja propozycja jest taka, żeby skoncentrować się na skrzynkach zgłoszonych na imprezę w Krakowie. Widziałbym to tak, abyśmy podzielili się na dwie grupy, część zajęła się elektryką i rozjazdem, a druga część dokończeniem zieleniny na łukach Piotra. Przy okazji w końcu szersze grono będzie mogło poćwiczyć i przyjrzeć się jak powstaje zieleń- w szczególności mam na myśli inksona który prosił mnie o to już wielokrotnie.

@krakowiak gratulacje, spóźnione ale szczere ;)

kera220

Znany użytkownik
Zespół forum
SMK Katowice
Reakcje
43 0 0
Konkrety panowie, czy są potrzebne sadzarki i ile, co jeszcze do zieleni trzeba wziąć (np. kleje farby, aerograf itd!!!!), co potrzeba do zrobienia całej elektryki (czy macie komplet bananków, lutownica, czy jeszcze nie trzeba kabli, kostki czy coś innego, śrubokręty kleszczyki itd.). Kto co przywozi lub co ma przywieźć.
Bo na tą chwilę jest tak:
Piotr - sadzarkę, komosę, drut, siateczki, posypki, trawy, kleje i maty.
King - plansz pod tort (ruszamy go bezwzględnie) i podstawki pod moduły Piotra i Wojtka.

Jak dla mnie to trochę za mało.
Krzysiek G. co potrzebujesz, a co przywieziesz?
Czy wszyscy mamy wziąć sadzarki?
Podział na zespoły jest oczywisty, ale żeby nie było tak, że będziemy na siebie patrzeć bo nie będzie czym robić!

kera220

Znany użytkownik
Zespół forum
SMK Katowice
Reakcje
43 0 0
Dobra
Na tą chwilę:
Wszyscy sadzarki i sitka
King - plansz pod tort (ruszamy go bezwzględnie) i podstawki pod moduły Piotra i Wojtka.

Grzes

Moderator forum Sterowanie oraz Mikro-producenci.
Zespół forum
Donator forum
BGM
SMK Katowice
Reakcje
617 7 0
Potrzebna będzie lutownica i wszystko co z nią związane ;) co by załatwić sprawę Wojtkowych modułów.
Do montażu napędu jakaś wiertara z osprzętem czy cuś w tym guście :)

Konkrety panowie, czy są potrzebne sadzarki i ile, co jeszcze do zieleni trzeba wziąć (np. kleje farby, aerograf itd!!!!), co potrzeba do zrobienia całej elektryki (czy macie komplet bananków, lutownica, czy jeszcze nie trzeba kabli, kostki czy coś innego, śrubokręty kleszczyki itd.). Kto co przywozi lub co ma przywieźć.
Bo na tą chwilę jest tak:

Jak dla mnie to trochę za mało.
Krzysiek G. co potrzebujesz, a co przywieziesz?
Czy wszyscy mamy wziąć sadzarki?
Podział na zespoły jest oczywisty, ale żeby nie było tak, że będziemy na siebie patrzeć bo nie będzie czym robić!
Pamiętasz co było potrzebne do Twoich modułów :eek:

Biorę komputer, MiniBox-a, fredki, jakieś tam mierniki i inne bzdety elektroniczne ... i trochę chęci do roboty :ROFL:

Ostatnio edytowane:

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.127 36 0
Potrzebna będzie jeszcze czarna farba w sprayu do drzew. Niestety moja się skończyła i chyba do soboty nie zdążę kupić.

Ja również przyniosę materiały do zieleniny - maty, trawy, liście, posypki. Ile schnie ta farba do malowania skrzynek? Wyschnie na rano w sobotę jakbym w piątek wieczorem malował??? @King :)