• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zieleń Co to za zioło?

cyruss

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
374 1 0
Kupiłem z ciekawości (za jedyne 3,90zł) w sklepie na Stradomskiej wyrób firmy Farbpol. Wyglada toto jak krzaki (oczywiście w jedynej słusznej skali). Po rozpakowaniu okazało się miękkie jak g.... Próbowałem toto suszyć - po podeschnięciu przed grzejnikiem z dmuchawą robi się suche, ale bardzo kruche. Po odstawieniu grzejnika, po +- godzinie znów jest miękkkie jak g....
Miał ktoś kontakt z tym wynalazkiem?

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mocno pachnie? :neutral: ,to co Ty masz za roślinkę? ,mi tam nic w pokoju nie pachnie..., chyba ze weźmiesz do ręki i powąchasz to jeszcze tam coś czuć ,ale tak " na większe odległości" to nie :smile:

OP
OP
cyruss

cyruss

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
374 1 0
Potencjalnych kupujących muszę jednak poinformować że nie za bardzo się to do czegokolwiek nadaje. Owszem, ładnie wygląda zamknięte w pudełku, jak prawdziwe krzakodrzewka. Ale po wyjęciu, nie dość że lekko podpleśniałe od spodu to jeszcze strasznie capi ziołami. Po dwóch dniach wietrzenia przed grzejnikiem przestało. No i dalej miękkie jak galareta, a przez chwilę po podsuszeniu kruchutkie.

Słowian

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mam też te roślinki i nie śmierdzą za bardzo. Może dlatego, że leżą w woreczku foliowym od jakichś 3-4 miesięcy. Na dodatek wydaje mi się ta roślina mało realistyczna. Użyć ją można co najwyżej jako mocno rozkruszoną do posypania nieużywanego torowiska czy też bardzo małych kępek trawy. Większego zastosowania nie widzę. Korony drzew definitywnie odpadają moim zdaniem.

elsebastiano

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Domena jądrowce
Królestwo grzyby
Typ porosty
Rodzina chrobotkowate
Rodzaj chrobotek
Gatunek Chrobotek reniferowy

to dokladne poczodzenie tego czegos :D "jądrowce" - ja bym to wyrzucil za wczasu zanim zacznie zjadac ludzi

Lucky

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 3 0
Mam to i to kilka kolorów. Zapaszek straszny po otwarciu opakowania. Nawet ładne to to, ale widzę, że kilka kępek zaczyna schnąć (od góry) i tracić kolor :( no trochę już leży, ale to żadne usprawiedliwienie, bo jeśli ma "rosnąć" na makiecie i uschnąć całkiem za jakiś czas to lipa!

Fisz

Aktywny użytkownik
H0e
GGM
Reakcje
67 0 0
Witam, to mój pierwszy post tutaj. :D

Co do chrobotka - nazbierałem swego czasu podobnego cuda na Jurze, fakt, suche się robi i kruche, ale nie na tyle by miało się rozpaść samo z siebie.. bynajmniej jak długo obmacywałem kilka kawałków swoimi obleśnymi łapskami to nic chrobotkom nie było.

Za to mam pytanie - co powiedzielibyście na to, aby owe krzaczki pokryć jakąś farbką i lakierować.? Wydaje mi się że wtedy sporo z wad 'konstrukcyjnych' krzaczka poszłoby w niepamięć.. :)

Pozdrawiam, Paweł.

EDIT: Ło masz, ale żem odkopał.. przepraszam..