• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Co to jest?

OP
OP
Konrad Lewandowski
Reakcje
292 0 0
Dziękuję, teraz już wszystko jasne. Górka jest w prawą stronę tych zdjęć. Ale jeszcze nie znalazłem dojścia do niej taką drogą, żeby nie wkurzyć SOK. Link zapisałem. Przejrzałem informację i nie znalazłem nic na temat zasilania hamulców. One są zasilane pneumatycznie, czy hydraulicznie?

Reakcje
1.786 13 0
Na Żeraniu, w ciepłe dni, jeździłem na rowerze bez przerwy przy torach i górce rozrządowej....:)
Jest super dojazd od Warszawa Toruńska na górkę przy której cykam sobie foteczki:p

OP
OP
Konrad Lewandowski
Reakcje
292 0 0
Dziękuję. No i człowiek czegoś się nauczył. Jak to dobrze zadać pytanie.[DOUBLEPOST=1388079687,1388079257][/DOUBLEPOST]
Na Żeraniu, w ciepłe dni, jeździłem na rowerze bez przerwy przy torach i górce rozrządowej....:)
Jest super dojazd od Warszawa Toruńska na górkę przy której cykam sobie foteczki:p
Na Żeraniu bywam rzadziej ale chyba będę musiał pojawiać się częściej, bo tam chyba sporo się dzieje.

matis_kr

Znany użytkownik
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
172 1 0
Ja najbliższą górkę rozrządową mam w Tarnowskich Górach.:( Ponad godzina jazdy samochodem (ponad 100 kilometrów) a o rowerze nie wspomnę.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
13 1 0
ja wam nie radze za bardzo szaleć....
Przez wiele lat kręciłem się po Odolanach ,Szczęśliwicach ....ale w ciągu ostatnich kilkunastu lat mobilność i liczba wyspecjalizowanych patroli wzrosła .Fakt ja już jbywam tam bardzo okazjonalnie gdyż nie ma po co .....
Zresztą w Warszawie rozrząd ciężko zobaczyć,Dużo składów towarowych przejeżdża przez Warszawe tranzytem lub są to składy całopociądowe(ropa,węgiel,kruszywa)ograniczenie redukcja przemysłu oraz rezygnacja wielu firm z przesyłek wagonowych robi swoje.

Reakcje
1.786 13 0
Przez wiele lat kręciłem się po Odolanach ,Szczęśliwicach ....ale w ciągu ostatnich kilkunastu lat mobilność i liczba wyspecjalizowanych patroli wzrosła .Fakt ja już jbywam tam bardzo okazjonalnie gdyż nie ma po co .....
.
Ja lubię tam bywać , a na rowerach to i tak pełno ludzi i kolejarzy się tam kręci - SOK'u, ani razu tam nie widziałem....

OP
OP
Konrad Lewandowski
Reakcje
292 0 0
Zresztą w Warszawie rozrząd ciężko zobaczyć,Dużo składów towarowych przejeżdża przez Warszawe tranzytem lub są to składy całopociądowe(ropa,węgiel,kruszywa)ograniczenie redukcja przemysłu oraz rezygnacja wielu firm z przesyłek wagonowych robi swoje.
Ja miałem spotkanie z patrolem SOK na Żeraniu. Panowie zapytali mnie co robię, również o to, czy samochód zaparkowany nieopodal należał do mnie. Pouczyli mnie, że nie należy chodzić po torach (ale tego nie robię) a na koniec zapytali, czy przypadkiem nie byłem rano tego dnia na Odolanach a oczywiście byłem. Bezproblemowo.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
13 1 0
Tak jest tylko czasem jak cie patrol złowi chodzaącego po nasypach i torach to gorzej.....
Pewnie widzieli Cię rano na Odolanach lub w eterze ktoś inny mówił o jakimś kolejowym pstrykaczu :).Ja pracuję na Woli niedaleko Odolan i nieraz kilka razy dziennie widzę pojazdy Sok.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
1.786 13 0
Ja jak spotkam SOK i mają jakieś wątki do mnie, od razu odpowiadam ,że praktycznie wychowałem się na torach, jestem modelarzem kolejowym i zbieram fotodokumentację do robienia makiet - sypię przy okazji terminologią kolejową i zwykle jest po krzyku...;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 2
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 8
Koleje w Polsce 16
Koleje w Polsce 2