• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zieleń Coś z niczego - siateczka

OP
OP
C

chudy

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
hueheu gadałem z Grzeskiem na temat tego drzew bo robił je z filtra od S200 który dostał ode mnie i mówił ze faktycznie drzewo jest surowe jeżeli chodzi o pień bo nie jest to drzewo robione na makiete tylko po to żeby ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć kształtowanie koron drzew, tak że wybaczcie ten pień, ale nie o to tu chodzi

xendx

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Karol napisał(a):
Moim zdaniem trochę to zrobiłeś w odwrotnej kolejności: najpierw robi się korę na pniu a dopiero pożniej koronę.
Nigdzie nie pisalem o malowaniu pnia po przyklejeniu korony więc nie robiłem nic na odwrót tylko tak jak napisałem wyżej "Głównym celem było ukształtowanie i zazielenienie tego drutu."

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.121 6 0
siatka ogrodzeniowa CH0

w sklepie żona kupiła czosnek zapakowany w siateczkę plastikową , a ja z owej siateczki wyciągnąłem główki cz , następnie siateczkę pociąłem na odpowiedniej wysokości paseczki i lekko rozciągnąłem- i teraz ekipa czyli ja muszę "wkopać " słupki plastikowe co kilka centymetrów , rozciągnąć plastikową nić krawiecką i nałożyć ową siateczkę .Jasne , że jest naciągnięta skala wielkości "oczek", ale to najlepszy efekt w H0 w tym temacie jak dotąd spotkany prze ze mnie na niwie mistyfikacji modelarskiej.Ta siateczka-opakowanie czosnku jest biała w handlu .spróbuj !

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.121 6 0
no tak firma z Trójmiasta jak na skalę TT zrobiła dobrą robotę , może troszkę cieńsze te ramy tylko .
Zapomniałem napisać , że jak ogrodzę to sfotografuję i pokażę