• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza Cierny Balog 11-15 czerwca 2025 Słowacja

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.677 37 1
Następny filmik z Czernego Baloga.
Manewry ET41 bardzo fajne. Mam pytanie. Czy na Słowacji manewrujące lokomotywy mają jakieś specjalne oświetlenie - jakiś odpowiednik naszego Tb2? To jest jedyny taki zgrzycik, że ET41 manewrowało ze światłami jak w jeździe pociągowej. I drugie pytanie dotyczy zjazdu z torów głównych. Czy odbywał się na gest ręki (notabene szkoda, że nawet Słowacy nie chcą naśladować sygnałów ręcznych obowiązujących na prawdziwej kolei) czy też na semaforze pojawił się odpowiednik naszego Ms2 (białe światło)?
Patrząc na elektrowozy stojące w szopie i naszego "Bolka i Lolka" coraz bardziej jestem przekonany, że jednak trzeba stawiać chociaż same słupy/bramki, bo inaczej wygląda to dość dziwnie. Wiem, że powinno się patrzeć także oczami wyobraźni ale słupy moim zdaniem by w tym pomogły. Wersje żywiczne na pewno nie podniosłyby istotnie kosztów.

OP
OP
MK FILM

MK FILM

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
BGM
Reakcje
494 1 0
to jakie moduły tym razem zostały zniszczone waszym brakiem szacunku?
Skoro wywołeś temat to odpowiem. U mnie porysowany asfalt od nóżek statywu co zauważyłem w trakcie suwania i zwróciłem uwagę, wgniotki trawy to szczegół i więcej nie życzę sobie Panów kamer na moich modułach .
Proponuje zainwestować w statywy i inny sprzęt.