• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe - Przemekk

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Samochodów Ciężarowych mam jeszcze mniej niż osobówek, ale kolekcja powoli się powiększa. Ponieważ nie mam zbyt wiele miejsca chciałbym iść raczej w stronę jakości niż ilości. Prosiłbym o sugestie i uwagi co do efektów moich prac, jestem zapatrzony w wasze niesamowite przeróbki i waloryzacje modeli i chciałbym kiedyś was dogonić ;)

Na pierwszy ogień silos z firmy Hollenhorst. Pobrałem nawet ich katalog, żeby porównać model z oryginałem. Wypadałoby pewnie zmienić felgi w ciągniku, ale na razie chyba jeszcze nie czas na takie rzeczy. Dorobiłem niemieckie tablice i pomalowałem światła na belce naczepy, lusterka na wcisk, także da się i bez kleju.

Załączniki

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Bardzo ładny model. Posmakowanie świateł w zupełności wystarczy przesądzając może nie wyjść na plus. Co do lusterek , jak model nie jest w gablotce to lusterka są najdelikatniejsze i łatwo odpadają więc albo przyklej albo zdejmij zanim zginą.

OP
OP
Przemekk

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Bardzo dziękuję za uwagi i cieszę się, że model się podoba nawet z niedociśniętymi rurkami ;)

Nie wspomniałem o tym, ale faktycznie przebywa on na stałe w gablotce (w zasadzie na tą skromną dioramkę na której fotografuję nakładana jest po prostu z góry plexi). A ja już myślę nad budową schowka na ciągniki, bo kusi mnie żeby przyczepić do następnego jeszcze te pozostałe lusterka.

Będę też musiał pomyśleć o innym sposobie prezentacji, bo jednak zdjęcia są nieco za blisko i to ze stratą dla modelu.

grzes_rr

Znany użytkownik
Reakcje
4.751 6 1
Fajny ten MANIEK, jak wklejasz zdjecia na forum to spróbuj zaznaczyć opcję pełny obraz wtedy lepiej się ogląda niż miniatury (przynajmniej mnie ;))
Co do lusterek to ja też nie zawsze wklejam na stałe, wszystko zależy od tego czy wchodzą ciasno i w razie sprzedaży nie ma zabawy z pakowaniem żeby nie zepsuć :)
W razie czego zawsze możesz popytać wśród nas o różne rzeczy ;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.792 387 20
Bardzo ciekawa miniaturka, a malowanie świateł tylko na plus. Taki model dużo lepiej się prezentuje. (y)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.428 67 1
Witaj na forum . Bardzo fajnie się ten man prezentuje i mi sie podoba . Co do ilości modeli to każdy tak jak Ty mówił . Mało miejsca , w jakość . Wychodzi przeważnie tak że w jakość pójdziesz i w ilość :D Potem to stoi po pudełkach .

OP
OP
Przemekk

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Właśnie zamówiłem kalki do swojego pierwszego składaka, ciekaw jestem ile będę na nie czekał. A na dniach mam w planach zakup kolejnego zestawu, jeszcze się tylko trochę waham którego, bo kilka mi się podoba ;)

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.219 69 0
Właśnie zamówiłem kalki do swojego pierwszego składaka, ciekaw jestem ile będę na nie czekał. A na dniach mam w planach zakup kolejnego zestawu, jeszcze się tylko trochę waham którego, bo kilka mi się podoba ;)
No i pewnie kupisz wszystkie, może nie na raz, ale kupisz;), a potem spodobają Ci się inne, i też kupisz, a przy okazji zobaczysz następne które Ci
się podobają, i tak już cały czas, aż przyjdzie dzień w którym zaczniesz się zastanawiać za ile możesz sprzedać nerkę i czy Ci to starczy na te co Ci się właśnie zamarzyły :D:D:LOL:, straszna choroba

OP
OP
Przemekk

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Dzisiaj Mercedes-Benz Axor w malowaniu firmy K.Polak z burto plandeką. Zestaw Herpy, który pewnie wielu z was ma w swoich kolekcjach. To także debiut zdjęciowy ładunku rur od Kotebie'go.
KPolak1.jpg
KPolak2.jpg
KPolak3.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.792 387 20
Stary dobry polonik. Szkoda, że ta polska firma już nie istnieje.

OP
OP
Przemekk

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Bardzo się cieszę, że Axor się spodobał. Dzisiaj Model nad którym sporo pracowałem czyli Volvo FH GL z kalkami od kolegi Ciemny. Widać nawet trochę ten materac dla kierowcy, który opisywałem w wątku warsztatowym i pomalowane wnętrze.
volvofh1.jpg
volvofh2.jpg
volvofh3.jpg