• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe PRLu - Michał I.

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.128 36 0
Alem Ci wjechał na ambicję :D Jelcz oczywiście świetny, Star w tym wykonaniu mi nie podchodzi, chociaż u Ciebie znacznie zyskuje ze względu na świetne otoczenie (y) Mam nadzieję, że doczekamy się kiedyś Stara na poziomie tego jelcza :) Zasługuje na to mój ulubiony samochód ciężarowy z tamtych lat ;)

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Wszystkie modele które zaprezentowałeś są piękne,najbardziej jednak do gustu przypadł mi Multicar z pojedynczą kabiną oraz Jelcz.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Jelcz to klasa sama w sobie. Pięknie wygląda z tą naczepą. Natomiast Star jaki jest każdy widzi. Jednym się podoba, a innym nie, ale ważne że jest i można nim sobie kolekcję PRL-u uzupełnić. Jak będzie lepszy na rynku to będziemy wymieniać.

SCYZOR

Znany użytkownik
Reakcje
2.967 2 0
Zielony multicar najfajniejszy z tej trójcy. Jelcz, wiadomo każdy chce go mieć(y). Star pomimo kilku niedociągnięć ze strony producenta jest do zaakceptowania:)

OP
OP
Mafia

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Ponieważ planuję budowę modułu w lesie, trzeba było zadbać o jakiś pojazd OTL do przewozu drewna ;). Bieszczadzkie monstrum na tle cytrynki. Model ZIŁa 157 do składania, firmy ZZ Exclusive Model. Oczywiście odpowiednio przerobiony na wersję do przewozu drewna.
DSC_0556.JPG

OP
OP
Mafia

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Pozwolę sobie wrzucić jeszcze trochę normalniejsze zdjęcie, bez głupot w postaci cytryn ;).

DSC_0557.JPG

OP
OP
Mafia

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Lub nadmiar drewna. W Bieszczadach do dziś można spotkać takie drewniane konstrukcje na ciężarówkach.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Bardzo ciekawie zwaloryzowany ten model. Drewniana zabudowa wygląda bardzo fajnie. (y)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.429 67 1
Dla mnie ten ził jest świetny . Tam w Bieszczadach takie proste samochody sprawdzają się najlepiej . Zabudowa jak dla mnie kapitalna . Wszyscy dobrze wiemy że bardzo ciężko jest odwzorować drewno w naszej skali , a to całkiem ciekawie wygląda .