• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe PRLu - Michał I.

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Witam
Poniżej zdjęcia trzech Multiacarów od Model-Car-Zenker. Pomarańczowy Multicar M23, niebieski M24 i zielony M25. Bardzo ładnie wykonane modele. Kipry mają ruchome. Jeszcze na niemieckich blachach, które niedługo zastąpię polskimi.
DSC_0027.JPG
DSC_0029.JPG

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.249 108 2
Świetna trójca , zielony najbardziej mi się podoba i na nim widziałbym węgiel i ślady eksploatacji.

OP
OP
Mafia

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Framo 910/2 z DDR, poprzednik Barkasa. Model od Herpy, edycja specjalna dla Spiele Max. Już z polską rejestracją prywatnego badylarza ;).
DSC_0031.JPG

OP
OP
Mafia

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Samochód niespotykany w Polsce.
Napisałbym inaczej: rzadko spotykany w Polsce. Tu zdjęcie takiego pojazdu z filmu "Podróż za jeden uśmiech" .
Założyłem sobie, że ten samochód mógł np. dogorywać u jakiegoś prywaciarza, choć stary, to jednak zadbany przez właściciela ;). Planuję jeszcze nałożyć kalki "użytek własny" na drzwiach.

OP
OP
Mafia

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Dostałem dziś pytanie gdzie można nabyć Multicary w Polsce. Ja swoje kupiłem w sklepie Lokomotyw z Poznania. A tym czasem poniżej porównanie Framo z jego następcą czyli Barkasem B1000 (wersja KB i KM) oraz Wartburgiem 311, z którego sporo podzespołów wykorzystano do budowy Barkasa.

DSC_0033.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Multicary bardzo fajne i chyba najciekawsze z ostatnich prezentacji. Barkasy bardziej mi się podobają niż Framo.

Sachsen

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
199 4 1
Doklej lusterka do Framo to będzie wyglądać jeszcze lepiej. W następnej kolejności powinien być Garant ;) a to już nie długo....

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.128 36 0
Świetna kolekcja. Szczególnie nieśmiertelnie zielony multikar kojarzy się z minioną epoką ;) Czekam na prezentacje jakiś typowo polskich pojazdów, rodzimej produkcji ;)

OP
OP
Mafia

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Takie malowanie Jelcza znalazłem na jednym ze starych zdjęć z jakiejś budowy w czasach PRLu, a Seweryn wykonał. Sam średnio pamiętam ciężarówki tamtych czasów, wówczas bardziej "chłonąłem" widoki MBxd1 na trzebnickiej wąskotorówce, lub Lyd2 na kolejce w Witaszycach ;).