• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe - maciek66

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.264 387 20
Bardzo fajny kolejny model wyszedł z Twoich rąk. Ciekawi mnie tylko, czy kolor napisów na modelu jest inny niż w oryginale, czy to tylko wina zdjęć?

OP
OP
maciek66

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Bardzo fajny kolejny model wyszedł z Twoich rąk. Ciekawi mnie tylko, czy kolor napisów na modelu jest inny niż w oryginale, czy to tylko wina zdjęć?
Kolor jest inny. W projekcie kalek był taki jak trzeba ale decal print tak to wydrukował. Już przy którymś modelu tak miałem, zdaje się, że jak robiłem Volvo w barwach Link.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.264 387 20
Dzięki za info. Tak myślałem, że producent kalek nie dopilnował odpowiedniego koloru.
Ale mimo innego odcienia to i tak model jest świetny i unikatowy. (y)

Fapo

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
992 14 0
@maciek66 @Mafo Nie jest winna tutaj drukarnia. Tutaj wina leży po niczyjej stronie dlatego, że na monitorze widzimy kolory RGB, a drukujemy kolory w CMYK. Np. czerwony na monitorze wpada w lekki pomarańcz, a w rzeczywistości jest czerwony [kierujemy się kodem koloru a nie jego widokiem]. Jeżeli ustawiony był kolor Y czyli żółty na 100% i wygląda inaczej na pojeździe w tym momencie czarnym to po prostu czarny przebija przez niego. Osobiście na czarne obiekty ja drukuję gdzieś indziej projekty.