• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe - Brodagaz

FH-12

Znany użytkownik
Reakcje
2.151 5 1
Świetna jest ta Magnumka. Żałuję, że pozbyłem się tego modelu bo jest to jeden z tych modeli, który warto posiadać w zbiorach. Kiedy wyszedł ten model był to jeszcze ciekawy czas w Willi Betzie, teraz ta firma straciła dla mnie cały swój urok....

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.750 4 0
Spróbujemy nadrobić ostatnie pół roku, bo pokazałeś mnóstwo ciekawych miniatur :) ...
Na pierwszy ogień WILDT. Jak na Herpowskie standardy, dobrze zrobiona. Ciekawe detale i piętnastometrowa naczepa. Dalej:
- Albedowe Magnum. Niby zwykły zestaw ale wystarczy mały szczegół na szybie i "telewizor" zyskuje bardzo :)
- Kroeze. O Holender, ale Holender! :D Widzę pierwszy raz. Znów ładnie zestawienie kolorystyczne i jak by nie kilka maleńkich niedociągnięć - byłby idealny!
- TankExpert Bezapelacyjnie - must have bo Polonik! :D Mój jeszcze nie dotarł ale widzę , że ma w naczepie podmalowane lampy - WOW! No jak nie Herpa... :ROFL:
- SFT i Wielton. Jak pisał Maciek - w ciągniku drzemie potencjał a naczepa wiadomo - cieszy bo z naszego podwórka...
- MAN Europcar. Ktoś tu się bardo postarał i poprawił giganta z Niemiec :D Mechanizm windy zasługuje na pochwałę, bo działa prawie tak samo jak te w 1:1
- Actros Rhenus. Model nie wyróżniający się zbyt szczególnie , ale dla mnie jest ciekawy. U mnie w okolicy dokładnie taka MP-jedynka w tym malowaniu ciągnie naczepę wywrotkę :)
Na koniec Magnum Willi Betz. Obok tego modelu nie można przejść obojętnie! :) Polonik z pięknymi detalami, jeden z pięciu w tym malowaniu. Tablice i światła obrysowe to rzadkość nawet dziś a model ma już 15 lat... :)