Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Szkoda że nie zrobiłeś takiego chodnika jak na zdjęciu, ale za to bruk z tego papieru wychodzi super. Jeszcze jakby Ci sie chciało podbarwić kamienie to już by w pinechę było...
Chodnik układany w tzw. karo to już następny etap. Tu raczej nie uniknę lasera z uwagi na płyty brzegowe nazywane infułami, które oczywiście da się wyciąć ręcznie, ale komu by się chciało .
Hugwa: kolorki i patyna jeszcze będą.
Następną razą proponowałbym płytki po wycięciu psiknąć farbą i dopiero kleić. Czymś "grubym" jak spray Humbrola np. Nada to płytom nieco inne, zdecydowanie mniej kartonowe "wykończenie", bliżej im będzie do betonu.
I na następny raz uważaj na kamyczki nikt ich nie ciął szlifierką na pół, a u Ciebie takie kwiatki są miejscami.
Koloryzacja. Przy zastosowanym materiale na bruk najlepiej sprawdziło się wtarcie w całość suchych pasteli ciemnoszarej i brązowej, a potem rozjaśnienie samych kocich łbów kredkami.
Na koniec lakier matowy, trochę zieleninki i jeszcze raz lakier matowy. That's all, folks!
Terebesz - ten budynek - a konkretnie ta cegła to technika foto w sensie, że zdjęcie? Nie wiem jak na żywo, ale na fotkach wygląda jak prawdziwy.[DOUBLEPOST=1383765710][/DOUBLEPOST]
Płyty chodnikowe wyciąłem ręcznie z kartonu introligatorskiego 1mm. Rada dla leniwych, którym nie chce się iść do pobliskiej laserowni i zlecić wycięcia: tnąc karton w kratkę zostawcie wokół ramkę 2 cm, aby łatwiej zapanować nad ciętym materiałem.
Budynek to wyklejanka z fototekstur. Więcej o tej technologii http://forum.modelarstwo.info/threads/domki-terebesza.13893/
Płytki chodnikowe - akurat tym razem, w celu demonstracji, że można - wyciąłem nożykiem do tapet . Bardziej serio, to nożykiem do tapet OLFA z czarnym ostrzem (uwaga, audycja zawiera lokowanie produktu!)
Płytki chodnikowe - akurat tym razem, w celu demonstracji, że można - wyciąłem nożykiem do tapet . Bardziej serio, to nożykiem do tapet OLFA z czarnym ostrzem (uwaga, audycja zawiera lokowanie produktu!)