Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Trochę udało się popracować nad obydwoma.
Żółta 280-ka ma pomalowane uszczelki w przedniej i tylnej szybie. Tak samo w bocznych i drzwiowych. Wymieniłem grill z tymi zamalowanymi światłami na transparentne. Doszły oznaczenia nauki jazdy.
Stołówka w sumie też gotowa, ale firanki będę robił jeszcze raz. Muszę najpierw zdobyć lepszej jakości chusteczki higieniczne. Okna zamontowane z innego Ikarusa dawcy. Doszły też listwy w środkowych drzwiach tak jak to miał oryginał.
Rzeczy niemożliwe czasem stają się możliwe i z czterech brakujących Ikarusów BVB, których nie myślałem że kiedyś kupię brakuje mi już tylko dwóch.
Udało się kupić w Niemczech Ikarusa 280 bez żadnych reklam oraz model Ikarusa 255 nauki jazdy zrobionego dla sklepu Modell Car Zenker.
Z tą paczką to sporo się natrudziłem żeby gdzieś raczyli dostarczyć. Nie było żadnej informacji ani telefonicznej ani na maila. Mimo że Niemiec wpisał i jedno i drugie na kwit. Dzięki tylko dobrej Pani z osiedlowego sklepu trafiła do mnie bo tak szukaj wiatru w polu.
Ps. jeszcze tylko dwa Ikarusy i temat mogę zamknąć.
No i ostatnie sztuki trafiły na warsztat. W 255 jak i 280 zakres prac identyczny z pozostałymi Ikarusami BVB/BVG. Najwięcej moim zdaniem efektu daje przemalowanie uszczelek na czarno ze srebrnych. Na chwilę obecną mam 21 Ikarusów BVB/BVG i oby na tych się nie skończyło.