• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Budowa tortu

Adas92

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tam będziesz się przejmował jakimś budyneczkiem. Ja ostatnio musiałem sie pozbyć całego modułu z tortu(1,0m x 0,7m) , ale się nie przejmuje, ponieważ będe budował makietę modułową xD i napewno lepszą od "modułu torcikowego"

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Hmmmm ,jakaś tępolina panuje na tym forum :sad: Ciekaw jestem czy jak bym wbił gwoździa w deskę i pomalował na czerwono i nazwał to coś semafor, to czy było by tyle dyskusji.No ale jasne jest że ględzenie typu "tak zrób a nie tak" i dyskusja na temat składu chemicznego gwoździa daje sporą podnietę nie ulega wątpliwości że mija sie to z celem.Ja powiem tylko tyle kolego,tą (jak ty to nazwałeś nastawnię ) wyżuć do kosza jak radzą ci koledzy!!! Zanim wystawisz jakiekolwiek zdjęcie to pomyśl czy to coś jest tym czymś i wygląda jak to coś. No ale mogę się mylić ,z własnego doświadczenia wiem że że głupota bardziej fascynuje ogół ,niż coś normalnego. .....ależ się rozpisałem - i po co? :???:

OP
OP
detlaw

detlaw

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Może mi ktoś poradzić jak w miarę prosty sposób skrócić roco-skie fleyx do rządanej długośći czy lepiej zostawić i zastąpić częścią flexa szyny na części łuku??

xendx

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ja flexy skracam za pomocą płaskiego pilniczka piłująć jego węższą krawędzią (około 1,5-2mm grubości) Przykładam prostopadle do toru kawałek listewki żeby pilnik nie jeździł na boki po szynie robiąc rysy na główce.

K

Kpt.Nemo

Gość
detlaw napisał(a):
Może mi ktoś poradzić jak w miarę prosty sposób skrócić roco-skie fleyx do rządanej długośći czy lepiej zostawić i zastąpić częścią flexa szyny na części łuku??

Umieść ptaszku swój wiek w opisie, dostosujemy uszczypliwość naszą i rad rzekę do liczby tej.

OP
OP
detlaw

detlaw

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Kpt.Nemo napisał(a):
detlaw napisał(a):

Umieść ptaszku swój wiek w opisie, dostosujemy uszczypliwość naszą i rad rzekę do liczby tej.
Proszę mnie nie nazywać per ptaszek ponieważ jestem człowiekiem a nie ...

A flexy bardzo ładnie pocieła tarcza dentystyczna 3M-u :grin: takie są zalety bycia synem dentysty :LOL:

OP
OP
detlaw

detlaw

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dzisiaj umieszczam pośpiesznie wykonany plan makiety.Przepraszam za jakość ale,cóż mam problem z dzierganiem szczegółów w Photoshopie i Paincie :oops:

http://images47.fotosik.pl/15/e672eca238dc3939.jpg

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Chcaiłem zauwazyć, że podejście do góry będzie na łuku. Będzie się zaczynac po lewej stronie (przejazd kolejowy) i kończyć po prawej (droga przebiega pod). Skoro najmniejszy promień R2 Roco ma ok. 42cm, to pół koła daje 130cm. Czyli na 130 cm pociąg musi sie wpiąć na wysokość.. no własnie - jaką? 11cm... To daje 8,5% nachylenia (na łuku!). To chyba dość duzo... :???:

OP
OP
detlaw

detlaw

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
gbbsoft napisał(a):
Chcaiłem zauwazyć, że podejście do góry będzie na łuku. Będzie się zaczynac po lewej stronie (przejazd kolejowy) i kończyć po prawej (droga przebiega pod). Skoro najmniejszy promień R2 Roco ma ok. 42cm, to pół koła daje 130cm. Czyli na 130 cm pociąg musi sie wpiąć na wysokość.. no własnie - jaką? 11cm... To daje 8,5% nachylenia (na łuku!). To chyba dość duzo... :???:
Ale,jednak możliwe,żeby podjechał.Herkules Trixa z trzema bohunami dał radę w czasie testów,natomiast nie wiem,jak sobie poradzi ze składem węglarek

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Oczywiście, że możliwe... Jest tylko drobna róznica pomiędzy "jednemu się udało" a "każdy podjedzie"... :D A najgorsze to jest "co pewien czas wypada z szyn i spada z wysokości"...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 55
Planuję 5
Planuję 67
Planuję 38
Planuję 74