Michał, zgłoś model na Mistrzostwa, wprawdzie impreza w Poznaniu podupadła ostatnio (jest i o tym wątek na Forum), ale skoro jak piszesz, człek lubi się pochwalić - nie ma w tych dniach lepszego miejsca. A zgłoszenia są do 5 listopada, zdążysz. Widząc jak mało modeli wykonanych od podstaw startuje w ostatnich latach, na pewno ożywisz ducha Mistrzostw

. Poza tym zapraszamy na grudniową wystawę makiet w Krakowie, tam miałaby okazję pojeździć trochę z rozkładowymi pociągami.
OKz to zacny temat, ja też mam to w planach, bazy na OKz i dwa inne polskie parowozy czekają już w kolejce, tylko dokończę te autobusiki, które mnie tak ostatnio wciągnęły, i wracam do parowozów.
Moja Pt47 już piąty rok w służbie, ostatnie planowe pociągi pospieszne obsługiwała na wystawie w Gliwicach (na filmiku poniżej wypełnia kadr przez kilka minut), przy najbliższej naprawie okresowej muszę tylko lepiej zsynchronizować odgłos wydmuchów z obrotami kół, poza tym koła z RB Model znakomicie zbierają wszystek brud z szyn, przed czym mnie ostrzegano, ale to drobiazgi, a model cieszy oko jak mało co. Może wrzuciłbyś jakiś filmik swojej Pt w ruchu? Pozdrawiam!