No więc namową wielu (dzięki za wszystkie PW) oraz osobiste konsultacje postanowiłem wykorzystać to co mam, czyli sporą powierzchnię i zrobić moduły, dzięki którym lepiej będzie się to wszystko oglądać, w przypadku wykolejenia się taboru łatwiej będzie zebrać rozbitka, i w obecnym kształcie ma to wyglądać następująco. 4 makiety 4x2,5 (czyli uzyskam wymarzoną powierzchnię) od siebie oddalone jako 4 moduły. Połączone kolejnymi małymi już modułami np. 0,5 x 3-5 metrów. Tak jak by 4 miejscowości, oddalone od siebie, na różnych poziomach. Pierwszy moduł - ten który zostanie wykorzystany do pracy dyplomowej będzie stosunkowo prosty. Ze względu na fakt projektowanego sterownika DCC który musi spełnić określone kryteria, tak że najpierw powstanie sam tor, sterownik, dopiero później zabudowa.
Jeżeli mogę prosić o jakiś kontakt z kimś kto posiada dcc i jakie są jego możliwości byłbym wdzięczny, chętnie przyjadę w lipcu zobaczyć jak spisuje się ów cudo (oczywiście jeśli możecie - nic na siłę). Jestem z Łodzi, tak więc nie będę jechał przez cała Polskę, gdybym miał jechać np. do Szczecina.
Proszę o opinie co sądzicie o tym module, ten moduł ma być ściśle przemysłowo-fabryczny tak więc duży dworzec bo dużo ludu tu mieszka. Taka Łódź Fabryczna (która ma zniknąć a to w gruncie rzeczy taki ładny dworzec). Będzie osobny moduł kopalniano-hutniczy - takie niby Katowice.