• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Brak dźwięku EP 07-442

Janne

Nowy użytkownik
Donator forum
Reakcje
0 0 0
Witam, w trakcie jazdy padły mi dźwięki w siódemce od SM - sterowanie, światła wszystko działa ale żadna funkcja dźwiękowa nie działa. Wymieniłem kable do głośnika i dalej cisza. Czy mógł się zepsuć sam głośnik ? Jeśli jest taka szansa to czy ktoś się orientuje gdzie i jaki ten głośnik można kupić ?

Artur_BJ

Aktywny użytkownik
Reakcje
519 8 0
To nie musi być padnięty głośnik.

W jednym z dekoderów ESU Loksound 5 padł mi dźwięk, nie dało się wgrywać projektów dźwiękowych, a żaden z testowanych głośników nie wydawał dźwięków. Pomogła wymiana dekodera na gwarancji.

W EP09 SM głośniczek nie przylegał do płytki. Po odkręceniu płytki, poprawieniu głośnika i ponownym przykręceniu płytki wszystko działa jak należy.

Może sprawdź najpierw inny głośnik?

OP
OP
J

Janne

Nowy użytkownik
Donator forum
Reakcje
0 0 0
To nie musi być padnięty głośnik.

W jednym z dekoderów ESU Loksound 5 padł mi dźwięk, nie dało się wgrywać projektów dźwiękowych, a żaden z testowanych głośników nie wydawał dźwięków. Pomogła wymiana dekodera na gwarancji.

W EP09 SM głośniczek nie przylegał do płytki. Po odkręceniu płytki, poprawieniu głośnika i ponownym przykręceniu płytki wszystko działa jak należy.

Może sprawdź najpierw inny głośnik?
Nie mam pewności czy to głośnik czy dekoder czy jeszcze coś innego ale już dawno po gwarancji dlatego spróbuję wymienić głośnik bo z tym sobie poradzę, jak po wymianie dalej będzie cisza to odeślę model na serwis. W tym modelu też mam ESU loksound 5 i po informacjach wyżej zamówiłem głośnik pod ten dekoder. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam