• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Br19.1 OeBB - vel Pt31

Bodek

Aktywny użytkownik
Reakcje
478 4 0
FENIX napisał(a):
Pt31 będzie wielkim ,może największym wydarzeniem w dziejach modelarstwa kolejowego,
a jak pomyśle o II epoce z orłami w koronie i szczupakach do niej w profipaku to już łza się w oku kreci :cool:
Panowie nie dzielmy skóry na niedźwiedziu :twisted:

tomek 05

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Bodek napisał(a):
Panowie nie dzielmy skóry na niedźwiedziu :twisted:
Też tak myślę.Podniecacie się znów zdjęciami i zapowiedziami.
Jak będzie fizycznie to sobie pogadamy.
Bijecie pianę tak jak z pikolcową SM42 :D a o modelach A.Modellbau nie wspomnę :D
Obiecać i mieć dobre chęci to jedno a wykonać dobry model to inna bajka.

OP
OP
qwertas

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.888 53 2
dziurasek napisał(a):
Zastanawiam jaka mogła by być cena tego modelu
Jest juz oficjalny cennik Brawy- Lokomotywa Pt31 w malowaniu DRG:
40402 z dzwiekiem 599,90 Euro,
40400 bez dzwieku 459,90 Euro
Ale normalne ceny sklepowe beda nizsze: z dzwiekiem 538,99 a bez dzwieku 413,00 Euro
dane z:
http://www.saalfelder-lokschuppen.de/1899273.htm
http://www.saalfelder-lokschuppen.de/i1937400-3.jpg

Choc jak sie poszuka to za 500 Euro tez sie cos znajdzie :)

A ze model wyjdzie - to jestem pewien na bank. Nie mozna tej sprawy w ogole porownywac z pikoska SU42... To nie jest w koncu model skierowany na "tyci-tyci" rynek polski! Jedyne co moze tu namieszac, to jezeli stan gospodarki Niemiec ulegnie bardzo duzemu pogorszeniu. Choc z drugiej strony jezeli Brawa nie wypusci nowych modeli, to nie bedzie miala w koncu z czego zyc. A Br19.1 czy Br74 to beda w Niemczech chyba najbardziej wyczekiwane modele tego roku.

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
No tak, z Brawą nie ma tanio. 300 euro to minimum dla tendrzaka. A ponad 400 to norma dla lokomotywy liniowej [no BR w otulinie jest nieco tańszy]. Jedyna nadzieja, żę euro będzie tańsze, bo wiele drożej niż teraz już chyba być nie może.

Gajowy

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Pt31 będzie wielkim ,może największym wydarzeniem w dziejach modelarstwa kolejowego,
A mógłbyś napisać dlaczego tak uważasz? A nie Ty23, Pt47 czy Pu29?

a jak pomyśle o II epoce z orłami w koronie i szczupakach do niej w profipaku to już łza się w oku kreci :cool:
Tylko się nie pomyl nie kup tych: http://www.forum.martel.pl/viewtopic.php?t=9695 - też mają orły :D
Bo dla osoby, która ma problem z rozróżnieniem liczb 8 i 9 http://ds5.agh.edu.pl/~qziou/viewtopic. ... ght=#49757 jest to możliwe.

OJO

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak napisał jeden z użytkowników austriackiego forum:

Wie aus dem Neuheiten Prospekt von BRAWA zu entnehmen ist, plant die Firma offenbar auch die ponische Nachfolgebauart Pt 47 zu produzieren und da auch die "919.134 von B&B. Meiner Ansicht kann bei den Formen maximal der rahmen von Pt 31 verwendet werden, - aber wir werden ja sehen. Jedenfalls eine beachtliche Neuheit die sicher ihren Preis haben wird.
Liebe Grüße
52.7594
tutaj oryginał
http://www.bahnforum.info/smf/index.php?topic=95452.18
Czyli może Pt 47?
Co wy na to?

adik

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Z katalogu nowości Brawy wynika (lub można sądzić), że firma ta planuje wypuścić także Pt47 i też 919.134 B&B. Wg mnie z Pt31 można wykorzystać tylko formę dla ramy, ale zobaczymy. W każdym razie byłaby to znacząca (?) nowość w równie znaczącej cenie... coś w tym stylu. :D

OJO

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
No to szpreche w deche

Jak można wywnioskować z prospektu nowości Brawy ,firma planuje także produkcję następcy
( w domyśle:pt 31-dopisek OJO)-Pt 47,a również B&B(nie wiem co to jest.dop.OJO).
Z mojej strony uważam ,że co najwyżej można użyć formy Pt 31 do produkcji ramy
-ale zobaczymy.
W każdym razie ta nowość będzie miała swoją cenę.

Pozdr.52.7594

No to zobaczymy -lub też nie .
Pozdr.OJO[/b] :roll:

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.350 32 10
Jak na mój gust to tamta osoba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem: w prospekcie zamieszczony jest rys historyczny lokomotywy w służbie kolei austriackich i istotnie wspomniane że Pt47 został zakupiony i upodobniony do serii 919. I tyle.
Przy opisie modelu w barwach DRB natomiast wspomniano że kontynuacją był Pt47. I tyle.

A

Adam-H0

Gość
austriacy maja problem nie tylko z czytaniem ;)
no i wszyscy wiedza tu wszystko lepiej - znaja plany produkcyjne, mozliwosci przerobowe firm
to sa sami specjalisci :LOL:

OJO

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ok, biję się w pierś . Nigdy więcej nie zacytuję wypowiedzi z forum(austriackiego).
Takie austriackie gadanie.
Jeśli , to tylko tekst źródłowy.Niestety tego prospektu nie posiadam.
A nawiasem ,szkoda tego Pt 47.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.970 122 22
Nie chcę być złośliwy, ale strasznie się sami nakręcacie.
Zaczęło się od informacji, że będzie model lokomotywy takiego samego typu, jak lokomotywa polska, jednak w wykonaniu nie polskim. Potem przeszliście do tego, że polska wersja, czyli Pt31 też będzie produkowana. A ostatecznie niektórzy sami sobie, a przy okazji innym, wmawiają, że będzie również podobna do niej Pt47. Rozpędziliście się przynajmniej tak, jak te lokomotywy w oryginale pędziły.
Spokojnie Panowie. Każdy chce polskich lokomotyw, ale poczekajmy po pierwsze na oficjalne zapowiedzi, a po drugie (ponieważ zapowiedzi wcale nie muszą być zrealizowane) poczekajmy na model. Bo teraz to jest naprawdę wielkie nakręcanie się.
Aczkolwiek trudno nie zrozumieć tego, skoro tak bardzo się tego pragnie. :???:

A

Adam-H0

Gość
czas pokaze - nigdy nic nie wiadomo, co sobie tam firmy ( ich szefowie ) mysla ;)

Lokomotywa jest bardzo ladna - nie sadze zeby nie bylo zainteresowania w jej robieniu - to kwestia czasu

A

Anonymous

Gość
OJO napisał(a):
No to szpreche w deche

Jak można wywnioskować z prospektu nowości Brawy ,firma planuje także produkcję następcy
( w domyśle:pt 31-dopisek OJO)-Pt 47,a również B&B(nie wiem co to jest.dop.OJO).
Z mojej strony uważam ,że co najwyżej można użyć formy Pt 31 do produkcji ramy
-ale zobaczymy.
W każdym razie ta nowość będzie miała swoją cenę.

Pozdr.52.7594

No to zobaczymy -lub też nie .
Pozdr.OJO[/b] :roll:
rama tez jest inna w Pt47

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 219
Tabor 68