• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Biegunowość w Roco multimaus

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
popowe napisał(a):
Nie wiem bo mam wszystko w cyfrze... poprostu loko się nie zatrzymuje
To zapomnij o CV11. Nie masz sytuacji "bez poprawnego pakietu" - nie zasymulujesz takiej sytuacji - w prosty sposób ;)
Ustal 1sec. to nie bedzie świrować przy brudnych torach z UPS czy bez.

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
popowe napisał(a):
Nie wiem bo mam wszystko w cyfrze... poprostu loko się nie zatrzymuje
1. To dotyczy sytuacji zaginięcia sygnału DCC, jak to ma miejsce przy przejeździe na tor analogowy
2. Jaki masz dekoder, bo nie wszystkie ten CV obsługują?

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Dobra.
To ułatwiajmy sobie dalej...
Proponuje dwie myszki na każdego diesel'a.
Z pokrętłem kierunkowym dla maszynisty w kabinie 1, A, V i drugi dla maszynisty w kabinie 2, B i H. Bedzie się zgadzać "manetka gazu".
Jak szaleć to szaleć.

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.360 17 2
Ok dzieki ale niestety coś się sfajczyło :twisted: no ale trudno ta loko i tak pójdzie pod młotek, więc kto inny będzie sie martwił ;)

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.360 17 2
A gdzie ja na mojim zad..iu znajde kogoś kto się na tym zna. A wysyłka w jedna kosztuje w drugą kosztuje i robocizna. Tak więc nie straciłem aż nak wiele. Pozatym te dekodery tej firmy to jakiś szajs mojemu koledze w nowiutkiej ciuchci też się spalił.

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
tomek 05 napisał(a):
popowe napisał(a):
niestety coś się sfajczyło
To się tak kończy jak szkoda dać komuś co się na tym zna.Takim sposobem 8 dyszek w plecy :twisted:
Nie zawsze się tak kończy, u mnie wszystko poszło jak po maśle. Wystarczy schemat, trochę czasu na obejrzenie elektroniki i robota się toczy. Jak ktoś jednak wie, że jest zupełnym laikiem to faktycznie lepiej żeby dał komuś kto się zna :razz:

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
krzychu12231 napisał(a):
Nie zawsze się tak kończy, u mnie wszystko poszło jak po maśle. Wystarczy schemat, trochę czasu na obejrzenie elektroniki i robota się toczy. Jak ktoś jednak wie, że jest zupełnym laikiem to faktycznie lepiej żeby dał komuś kto się zna
... i w ten sposób się nigdy nie nauczy... no chyba, że nie ma takiego zamiaru... :D