Po aktualizacjach w grudniu 2021, kwietniu, sierpniu i listopadzie 2022 mamy w bazie 743 rekordy (plus 10 konwersji).
Ulepszyłem nieco wyszukiwanie po typie pojazdu - dodałem "nowoczesne typy", np. Siemens Vectron oraz "bardzo stare typy", np. Oppeln, czy Donnerbüchse. Nowością jest też możliwość wybrania "innych typów", wtedy wyniki wyszukiwania zawierają wszystkie pojazdy o pozostałych typach (tak rzadkich i egzotycznych, że nie warto z nich tworzyć następnej opcji w wyszukiwaniu, np. ex C4 sä 98) albo o nieznanym typie.
To też jest nowość. Można od teraz wyszukiwać po rodzaju pojazdu, czyli np. można szeroko wyszukać wszystkie lokomotywy elektryczne, czy wszystkie wagony cysterny bez względu na ich typ. Opcja wygodna także dla użytkowników, którzy nie są ekspertami w zakresie typów czy serii.
No i pojawił się w końcu nagłówek: Baza Danych Polskich Modeli Kolejowych.
Ulepszyłem nieco wyszukiwanie po typie pojazdu - dodałem "nowoczesne typy", np. Siemens Vectron oraz "bardzo stare typy", np. Oppeln, czy Donnerbüchse. Nowością jest też możliwość wybrania "innych typów", wtedy wyniki wyszukiwania zawierają wszystkie pojazdy o pozostałych typach (tak rzadkich i egzotycznych, że nie warto z nich tworzyć następnej opcji w wyszukiwaniu, np. ex C4 sä 98) albo o nieznanym typie.
Przydaloby sie uporzadkowac te baze bardziej bo nadal jest balagan.
Powinno byc podzielone na kategorie
Lokomotywy :
spalinowe
elektryczne
parowe
...
Powinno byc podzielone na kategorie
Lokomotywy :
spalinowe
elektryczne
parowe
...
No i pojawił się w końcu nagłówek: Baza Danych Polskich Modeli Kolejowych.
- 5
- 1
- 5
- Pokaż wszystkie