• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy Piotera

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.606 387 20
Szkoda, że żadna firma produkująca miniatury z wtrysku plastikowego nie zdecydowała się na taki model. Dobrze, że choć taki został zrobiony. Sam mam w kolekcji sporo metalowych miniatur i nie są one tzw. "wysokich lotów modelarskich", ale są i cieszą oko. Także gratuluję posiadania modelu, który cieszy Twoje oczy i uzupełnia Twoją kolekcję. (y)

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.831 235 3
@Rafał M dla mnie każdy model w kolekcji ma jakąś wartość, dlatego decyduje się na jego zakup. To, że trochę odbiega od oryginału uważam, że nie przeszkadza bo chyba każdy model w mniejszym czy większym stopniu odbiega od rzeczywistości ;) Dziękuję za opinie, bo każda jest cenna. Kolega @Pietras83 robi bardzo fajne modele :) co jest chyba niezaprzeczalne patrząc na jego wątki ;)
Dla wszystkich sympatyków PB to jednak obowiązkowa pozycja oryginał, a i przeróbka taka jaką wykonał @Pietras83 myślę, że również :)
Mój post miał bardziej na celu skierowanie Was do kolegi @Pietras83 w celu ewentualnego "dogadania się" co do wykonania takowego modelu. Jak napisałem wcześniej: przepraszam jeśli ktoś poczuł się urażony.

OP
OP
P

Pioter234

Aktywny użytkownik
Reakcje
833 0 0
Mój post miał bardziej na celu skierowanie Was do kolegi @Pietras83 w celu ewentualnego "dogadania się" co do wykonania takowego modelu. Jak napisałem wcześniej: przepraszam jeśli ktoś poczuł się urażony.
@Rafał M nikogo nie uraziłeś ;) relax :) a kolekcję @Pietras83 przeglądam i pierwsze rozmowy już mam za sobą, ale akurat nie na modele Polskiego Busa ;)

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.106 68 0
Szkoda że "Polski Bus" to już historia, chociaż tak naprawdę to polski to on był tylko z nazwy, a z tego co czytałem to praca w tej firmie do łatwych i przyjemnych nie należała, i nie mam tu bynajmniej na myśli trudów ogólnie związanych z pracą kierowcy.
Pokazany model jakością nie grzeszy, natomiast wartość kolecjonerską posiada bez dwóch zdań.
W temacie modeli autobusów jest jeszcze dużo do zrobienia, natomiast potentat został tylko jeden, Rietze, AWM przeszło do historii a reszta to nisza...

OP
OP
P

Pioter234

Aktywny użytkownik
Reakcje
833 0 0
Witajcie.
Dziś takie zajawkowe zdjęcie z lutego 2020 roku.
IMG_20201225_222118.jpg

Na zdjęciu na tamten czas znalazły się 82 Solarisy Urbino 12 i 18 IV generacji oraz jeden powerbank również jako Solaris Urbino 12 IV generacji. Od tamtego czasu sporo ich przybyło i przestałem liczyć :) hahaha.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.106 68 0
Ożesz w m...dę :eek: Piotrek !!!!
Tylu solarisów to ja schodząc z tego świata nie będę miał:eek:, a jeszcze zdjąć je na jednej porządnej fotce to już w ogóle wyczyn(y)
Ten power bank to taki rasowy elektryk:ROFL:
Szacun i gratulacje !!!

OP
OP
P

Pioter234

Aktywny użytkownik
Reakcje
833 0 0
Dziękuję @Tomek M.. Jakoś chyba najbardziej mi się podobają z ówczesnych autobusów. Może jeszcze nowe Lion'sy też są śliczne hahahahaha. Jak się uda to porobię zdjęcia wszystkim zebranym do tej pory Solarisom IV generacji ;)
Haha, tak ten powerbank to taki elektryk hahahaha

OP
OP
P

Pioter234

Aktywny użytkownik
Reakcje
833 0 0
Witajcie :)
Pogoda zmienna jak kobieta hahaha i za oknem deszcz ze śniegiem, a tymczasem do mnie dojechały dwa zacne modele. Pierwszym zaprezentowanym będzie Mercedes Citaro C2 2015 o numerze #1919 w barwach HHA HOCHBAHN Hamburger w reklamie Chocomel na linii 181, tegoroczna nowość od Rietze, wydany dla niemieckiego sklepu Pinfactory.net.
IMG_20210204_165505.jpg
IMG_20210204_171332.jpg
IMG_20210204_171235.jpg
IMG_20210204_171441.jpg

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.106 68 0
Piękny chocobus, modele wydawane przez pinfactory oraz MQ exclusiv są świetnym uzupełnieniem do tych ze stadt im modell oraz Der kleine autoladen, w tym roku się tam na pewno udam na zakupy, ale to raczej drugi albo trzeci kwartał.
No a Tobie oczywiście gratuluję, trzymasz rękę na pulsie;)

OP
OP
P

Pioter234

Aktywny użytkownik
Reakcje
833 0 0
Piękny chocobus, modele wydawane przez pinfactory oraz MQ exclusiv są świetnym uzupełnieniem do tych ze stadt im modell oraz Der kleine autoladen, w tym roku się tam na pewno udam na zakupy, ale to raczej drugi albo trzeci kwartał.
No a Tobie oczywiście gratuluję, trzymasz rękę na pulsie;)
O tak, to im trzeba przyznać, że jak wydają modele to są bardzo szczegółowi i efekt jest wow. Dobrze, że my tu na miejscu mamy jeszcze Pawła, który jak już coś zrobi to zrobi to porządnie i efekt jest w postaci ostatnio wydanych elektrycznych Solarisów w barwach MZA Warszawa. @Tomek M. polecam, polecam ;)
I dzięki wielkie :) Zaraziłem się tymi modelami z Hamburga i szkoda przegapić najnowsze pozycje, bo jak tak się człowiek na patrzy na to co zostało wydane i jak ciężko jest zdobyć starsze modele to ściska.

OP
OP
P

Pioter234

Aktywny użytkownik
Reakcje
833 0 0
Witajcie.
Dziś przedstawię Wam kolejny model również w barwach HHA HOCHBAHN Hamburger, który wczoraj wraz z krótkim Citaro dojechał do mnie, a jest to MB Citaro C2 G 2015 o numerze #7620 w reklamie Hamburg Dungeon. Jest to model jeden z 3 wersji liniowych wypuszczonych dla MQ Exclusiv, oczywiście produkcji Rietze. Nie, a bardzo do mnie przemawiał na początku, ale po dłuższych namysłach i po zakupionym wcześniej modelu Citaro w reklamie z Edeki postanowiłem kupić i ten model :)
IMG_20210204_171551.jpg
IMG_20210204_171719.jpg
IMG_20210204_165323.jpg
IMG_20210204_165214.jpg

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
Ładne i dobre modele. Trochę się najeździłem autobusami w Hamburgu również tymi liniami, które przedstawiasz.
Lubię Hamburg. Piękne stare miasto. Nie mówiąc o Miniatur Wunderland umiejscowionym na terenie starego portu.
Może nie każdy wie : w Niemczech "centrum" pisze się "Zentrum" a w Hamburgu po prostu tak samo jak u nas czyli "Centrum" .

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.106 68 0
Kolejny model z mojej listy zakupowej ;)
Hamburg Dungeon, interaktywna prezentacja historii miasta, ukazująca zwłaszcza mroczną stronę Hamburga, będę musiał zaliczyć
będąc tam znowu.
Model piękny i bez wątpienia wart posiadania, gratuluję Piotrku(y)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9
Autobusy 4