Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Model świetny, dobrze, że po eCitaro G Rietze również go wypuściło. Szkoda, że znów przy komorze silnika zamalowali szybę na czarno. Ja wstrzymałem się z prezentacją swojego modelu, bo przyszedł wybrakowany w panele boczne czekam na powrót z reklamacji.
Witajcie, dzięki za odwiedziny i oceny.
Dzisiaj kolejna pozycja jaką przedstawię to będzie coś z naszego podwórka a dokładniej pojazd ze śląska. Będzie to model autobusu Solaris Urbino Electric w wersji poliftowej z PKM Jaworzno o numerze taborowym #354#. Model wygląda dobrze aczkolwiek troszkę wykonany jest inaczej niż wersja przedliftowa jaką również wypuściło Rietze, głównie chodzi o ciemniejszy odcień i sposób jego nałożenia.
Link do oryginału: http://phototrans.pl/14,1078866,0,Solaris_Urbino_12_electric_354.html
I fotka dwóch modeli, wersja przed i poliftowa. Miał jeszcze zamrugać światłami do zdjęcia przegub ale go wygnali na rezerwę.
Święta Trójca Autobusowa @Tomek M.@Pioter234@Mateusz_512 W Wasze autobusowe tematy najlepiej wchodzić w masce na oczach, profilaktycznie co by się nie zarazić. Fajne elektryki, wkrótce będzie to już norma ( u mnie już chyba jest większość). Duży plus za stację ładowania.
Święta Trójca Autobusowa @Tomek M.@Pioter234@Mateusz_512 W Wasze autobusowe tematy najlepiej wchodzić w masce na oczach, profilaktycznie co by się nie zarazić. Fajne elektryki, wkrótce będzie to już norma ( u mnie już chyba jest większość). Duży plus za stację ładowania.
1...2...3..., czyli ostatni muszkieter ze stolicy naszego kraju a dokładnie Solaris Urbino 12 Electric MZA Warszawa o numerze taborowym '1911', linia "174 Rondo ONZ". Jest to trzeci model tego przewoźnika ( jeśli chodzi o elektryki ), które wykonało Rietze. Dwa pierwsze można było nabyć w sklepie #toysandmodels.pl#, natomiast trzeci był na wyłączność #MZA#, które również uruchomiło swój sklepik internetowy i tam można nabyć ten model oraz wiele innych gadżetów związanych z komunikacją.
Link do oryginału: http://phototrans.pl/14,930618,0,Solaris_Urbino_12_electric_1911.html
Wspólna fotka trzech elektryków #1911#, #1918#, #1919#.
Przenosimy się do Hamburga, a modele które dzisiaj przedstawię to będą pojazdy elektryczne #MB eCitaro HHA. Jakiś czas temu prezentowałem modele tego typu w swoim wątku, więc kto obserwuje widział już zdjęcia szczegółowe tych modeli, dlatego dzisiaj fotki tylko poglądowe dla zapisania ich w bazie danych.
Dzisiejsze modele to ciąg dalszy numeracji taborowej, a cechy które je wyróżniają to nazwy reklam, kierunki linii no i wspomniane numery taborowe. Rietze trochę ich wypuściło a dokładnie 9 szt. jeśli chodzi o przewoźnika Hamburger Hochbahn AG - HHA, w większości dla niemieckiego sklepu 'Der Kleine Autoladen'.
A więc MB eCitaro #1982#, #1983#, #1985#, przy czym numer taborowy "1985" jest mi szczególnie bliski.