Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Wydał mi sie ten wątek najlepszy do zaprezentowania zdjęcia na jakie przypadkowo natrafiłem szukając informacji dotyczącej Linii kolejowej 368 którą staram się odtworzyć w skali 1:220. Ciekawym ]źródłem jest profil FB "Ostroróg na kartach historii" - mieszanka różnych zdjęć i informacji o tym jednym z najmniejszych miast w Polsce i okolicy - zdjęcia rodzinne, z pochodów pierwszomajowych, wizytacji biskupich i I Komunii św. Wśród nich takie:
z informacją że POM (Państwowy Ośrodek Maszynowy) w Ostrorogu sposobem gospodarczym produkował pierwsze w Polsce pojazdy do przewozu koni.
Przecław pętla w przebudowie i przeniesiony przystanek . Najgorsze ze gmina przy tej przebudowie zniszczyła zabytkowy bruk .Kostka brukowa była dos ciekawa bo jedna cześć ulicy była z kostki granitowej brązowe a druga szara .Szkoda