• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Anatol Gacek Tololoko

Kapitan

Użytkownik
Reakcje
204 0 0
Już od mojej ostatniej rozmowy z Anatolem w marcu byłem przygotowany, że to może nastąpić, ale nie spodziewałem się, że aż tak szybko…
Spoczywaj w pokoju,
[*] [*] [*]

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
6.572 5 0
[*]
Przykra informacja. Wyrazy współczucia dla rodziny.
Inicjatywę Anatola sprzed ponad 20 lat można śmiało nazwać "krokiem milowym" w dziedzinie rozwoju modelarstwa 1/87, szczególnie samochodowego w Polsce. Pamiętam jak z wypiekami na twarzy oglądałem około 2003 roku pierwsze Syreny. To był wtedy powiew czegoś nowego. Czegoś co dawało nadzieję, że w końcu będziemy mogli odwzorować polską motoryzację na makiecie.
Spoczywaj w spokoju.

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.631 255 31
Odszedł twórca wielu genialnych modeli , a na pewno wiekopomnego dzieła ze złotego mosiądzu - 0l49. Duża strata dla świata modelarstwa. Facet z rozmachem i odwagą modelarską. Żal, smutek...............................

SD

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
1.566 3 0
Miałem przyjemność poznać Anatola osobiście i odbyć z Nim kilka modelarskich rozmów. Ol49 to ikona, ale też bardzo kibicowałem swojego czasu projektowi EU07, choć w końcu nie doczekałem się swojego egzemplarza. Tym niemniej zrobił dla naszego hobby naprawdę wiele. Niech spoczywa w spokoju…

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.312 118 11
Człowiek który dał nam namiastkę czego można było mieć w modelu z logiem PKP. Dla mnie zarówno Tololoko, EFC, czy Dracula to prekursorzy polskim modeli PKP, kiedy wciąż wyczekiwało się polskich produkcji wieloseryjnych a Schichty zachodziły rdzą