• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Anatol Gacek Tololoko

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.583 514 29
Dotarła do mnie smutna wiadomość o śmierci naszego kolegi Tolka Gacka znanego jako Tololoko.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.971 388 20
WOW!!! o_O Smutna wiadomość... :cry: [*] [*] [*]

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.850 15 0
Wyrazy współczucia, wyroby Tola to dla mnie były i są wciąż perełki :cry:

Maslo

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
PKMK
Producent
Reakcje
419 4 0
Koledzy, niestety to prawda. Dzisiaj rano odszedł od nas Anatol Gacek. Znany szerzej jako Tololoko. Nie każdy go lubił, nie każdy go znał, ale każdy chociaż raz o nim słyszał. A nawet wielu z nas posiada modele jego produkcji. Tolek był ważną postacią dla świata modelarstwa samochodowego jak i kolejowego. Myślę że śmiało można powiedzieć, że nadał kształtu wielu tematom modelarskim jakie znamy, które inni udoskonalili, a niektóre do tej pory nie zostały pokonane. Tolek w ostatnich miesiącach zmagał się z nowotworem. Ostatnie tygodnie stoczył na nierównej walce, którą ostatecznie dzisiaj rano przegrał. Odszedł w spokoju w otoczeniu rodziny. Zapamiętajmy go właśnie takim. Jako naszego Kolegę, który zrobił dla nas tyle pięknych modeli.

Ostatnio edytowane: