• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Analog czy cyfra? Jak przeprogramować CV?

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.131 16 2
Mam jeszcze takie pytanie co do długich adresów:
dla jasności używam Roco MM
Po zresetowaniu dekodera przez Menu i 8
sprawdzam CV 29 i ma ono wartość 6
sprawdzam CV1 i ma ono wartość 3
lokomotywa jeździ na adresie 3 ale tylko na jednej lokomotywie.
tworzę inne lokomotywy z CV1=3 i CV29=6 nie wyskakują żadne błędy, ale nie chcą już one jeździć.
Dlaczego? Czy coś przeoczyłem?

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.131 16 2
Elvis napisał(a):
MM nie pokazuje jaką wartość ma aktualnie dana CV'ka!
A no faktyczni czyli widziałem to co zawsze pokazuje.
karol_mar napisał(a):
tworzę inne lokomotywy z CV1=3 i CV29=6 nie wyskakują żadne błędy, ale nie chcą już one jeździć.
Nie rozumiem tego stwierdzenia, w jaki sposób tworzysz te lokomotywy ?
zakładam nowego loka> wybieram liczbę kroków, przypisuję CV1 itd
Potem jak już w spisie jest ta nowa lokomotywa naciskam Shift i menu> prog> CV AENDERN> i wybieram CV29 i zapisuje na 6.

a CV1 na 3
Żecz w tym, że na lokomotywie (zupełnie innej) SM48 jeździ i gra. A nie mogę utworzyć nowej lokomotywy w spisie i tak jej zaprogramować by działała.
Jeśli się wyrażam nie fachowo to przepraszam ale u mnie loki zasadniczo stoją a nie śmigają.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że każda lokomotywa w bibliotece musi mieć inny adres, dlatego jeśli wszystkie chcesz mieć CV1=3 to nie da się tego zrobić.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 18
M
DCC 3
DCC 10
DCC 13
DCC 49