• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Amintiri Ferroviare - modele rumuńskiego taboru

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
323 7 0
Czy ktoś miał styczność z modelami firmy Amintiri Ferroviare produkującym modele rumuńskie? Chodzi mi o jakość, odwzorowanie detali.

Robert H0e

Użytkownik
Reakcje
18 2 6
Witam,miałem model lokomotywy DE060 tej firmy.Powiem wykonanie i detale jak w modelach firmy ACME,bo to w sumie jest jak Roco i Fleischmann jedna firma tyle że na rynek rumuński. Model był rewelacyjny,zresztą tu na forum był wątek odnośnie kolei rumunskich i ja i inni koledzy wyrzucili parę zdjęć modeli Amintiri Ferroviare.

OP
OP
W

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
323 7 0
Robert H0e dziękuję Ci za opinię, czyli wykonanie jest na dobrym poziomie, bałem się że to może coś jak MTB. Urzekły mnie swego czasu rumuńskie elektryki i być może coś sobie zakupię. Niestety nie dokopałem się do tego wątku rumuńskiego, może źle szukałem.
Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.863 69 0
Robert H0e dziękuję Ci za opinię, czyli wykonanie jest na dobrym poziomie, bałem się że to może coś jak MTB. Urzekły mnie swego czasu rumuńskie elektryki i być może coś sobie zakupię. Niestety nie dokopałem się do tego wątku rumuńskiego, może źle szukałem.
Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.
Feroviare, a nie "Ferroviare" i wyszukiwarka forumowa od razu lepiej działa;)
http://forum.modelarstwo.info/threads/amintiri-feroviare-hdg-11001-060-ea-klasa-47-delfin.24601/

OP
OP
W

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
323 7 0
Ponieważ nie znalazłem innego wątku dotyczącego modeli kolei rumuńskich, to postanowiłem napisać tutaj. Mianowicie chciałbym się zaopatrzyć w kilka wagonów silosowych CFR, których pełno jeździ w tym kraju. Mamy trochę wagonów wydanych przez Albert Modell. Czy te wagony są jak najbardziej zgodne z rzeczywistością?
1674382727492.png

1674382758762.png

W rumuńskim sklepie HGD mozna spotkać sporo taboru rumuńskiego wykonanego na zlecenie tego sklepu. Np. rumuny są wykonane przez firmę MTB. Znalazłem też w ofercie tego sklepu wagony silosy ale nie jest podane, przez jaką firmę zostały wykonane i na ile to rzeczywisty wagon. Może ktoś podpowie?
1674382912717.png

Patryska

Nowy użytkownik
Reakcje
3 0 0
Cześć! Z tego co wiem i z opinii, które można znaleźć, modele firmy Amintiri Ferroviare są naprawdę dobrze wykonane, często porównywane do ACME pod względem jakości i odwzorowania detali. W zasadzie to jest ta sama grupa producenta, tylko pod inną marką na rynek rumuński, więc nie ma się co bać o wykonanie. Jeśli szukasz rumuńskich lokomotyw czy wagonów, to na pewno warto je rozważyć!

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
OP
OP
W

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
323 7 0
Dzięki za odpowiedź, aż dziw że ktoś po dwóch latach od zadania pytania odpisał :D Ale taka jest specyfika tego forum - jak pierdoły to bicie piany na kilka stron, a zadać konkretne pytanie - cisza :D Co do samej firmy AF - tak już zdążyłem się zapoznać z produktami tej firmy i rzeczywiście jest ok. To spółka córka ACME. Mam już trochę modeli tej firmy i bardzo mi się podobają. Wykonanie na wysokim poziomie. Co ciekawe - większość lokomotyw jest przykręcona do podstawek i dopiero zapakowana do pudełka. Czy to lepsze rozwiązanie - każdy może ocenić. Jeżeli ktoś zbiera rumuński tabor, to jest to podstawowy producent, poza nim jeszcze Albert Modell, pozostali producenci raczej wypuszczają śladowe ilości rumuńskiego taboru, jak np. PIKO ostatnio dwa wagony piętrowe czy ROCO wagon kryty.