• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Amintiri Ferroviare - modele rumuńskiego taboru

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 3 0
Czy ktoś miał styczność z modelami firmy Amintiri Ferroviare produkującym modele rumuńskie? Chodzi mi o jakość, odwzorowanie detali.

Robert H0e

Użytkownik
Reakcje
11 1 6
Witam,miałem model lokomotywy DE060 tej firmy.Powiem wykonanie i detale jak w modelach firmy ACME,bo to w sumie jest jak Roco i Fleischmann jedna firma tyle że na rynek rumuński. Model był rewelacyjny,zresztą tu na forum był wątek odnośnie kolei rumunskich i ja i inni koledzy wyrzucili parę zdjęć modeli Amintiri Ferroviare.

OP
OP
W

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 3 0
Robert H0e dziękuję Ci za opinię, czyli wykonanie jest na dobrym poziomie, bałem się że to może coś jak MTB. Urzekły mnie swego czasu rumuńskie elektryki i być może coś sobie zakupię. Niestety nie dokopałem się do tego wątku rumuńskiego, może źle szukałem.
Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
9.956 68 0
Robert H0e dziękuję Ci za opinię, czyli wykonanie jest na dobrym poziomie, bałem się że to może coś jak MTB. Urzekły mnie swego czasu rumuńskie elektryki i być może coś sobie zakupię. Niestety nie dokopałem się do tego wątku rumuńskiego, może źle szukałem.
Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.
Feroviare, a nie "Ferroviare" i wyszukiwarka forumowa od razu lepiej działa;)
http://forum.modelarstwo.info/threads/amintiri-feroviare-hdg-11001-060-ea-klasa-47-delfin.24601/

OP
OP
W

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 3 0
Ponieważ nie znalazłem innego wątku dotyczącego modeli kolei rumuńskich, to postanowiłem napisać tutaj. Mianowicie chciałbym się zaopatrzyć w kilka wagonów silosowych CFR, których pełno jeździ w tym kraju. Mamy trochę wagonów wydanych przez Albert Modell. Czy te wagony są jak najbardziej zgodne z rzeczywistością?
1674382727492.png

1674382758762.png

W rumuńskim sklepie HGD mozna spotkać sporo taboru rumuńskiego wykonanego na zlecenie tego sklepu. Np. rumuny są wykonane przez firmę MTB. Znalazłem też w ofercie tego sklepu wagony silosy ale nie jest podane, przez jaką firmę zostały wykonane i na ile to rzeczywisty wagon. Może ktoś podpowie?
1674382912717.png