• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ALBERT-MODELL - modele wagonów samowyładowczych typu 418V

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.379 162 7
Nie. Zawsze schodzi w momencie zakupu. Potem dopiero Pan Ryszard potwierdza i sie wpłaca.
Zakupu czy zamówienia? Trzeba byc tutaj prezycyjnym. Zamowienie to jeszcze nie zakup. Z tego co pamietam, ten "licznik" sie zmienia dopiero po zaksiegowaniu wplaty (choc na 100% pewny nie jestem). Mialoby to sens, gdyz dopiero wtedy towar zostal faktycznie zakupiony.
Ja zamowilem 600016, a licznik sie nie skurczyl, czyli albo jest wiecej niz piec sztuk i tego nie widac na "wskazniku" albo ja mam racje i schodzi dopiero po wplacie ;).

Ostatnio edytowane:

Piter75

Aktywny użytkownik
Reakcje
986 48 0
Zakupu czy zamówienia? Trzeb byc tutaj prezycyjnym. Zamowienie to jeszcze nie zakup. Z tego co pamietam, ten "licznik" sie zmienia dopiero po zaksiegowaniu wplaty (choc na 100% pewny nie jestem). Mialoby to sens, gdyz dopiero wtedy towar zostal faktycznie zakupiony.
Ja zamowilem 600016, a licznik sie nie skurczyl, czyli albo jest wiecej niz piec sztuk i tego nie widac na "wskazniku" albo ja mam racje i schodzi dopiero po wplacie ;).
Oczywiście chodziło mi o zamówienie. Na pewno tak jest, bo poprzednio wagony "zniknęły" z licznika, a potwierdzenie dotarło mailem ze 3 godziny później.

Ty42-89

Znany użytkownik
Reakcje
1.903 15 1
Ilość w sklepie zmniejsza się proporcjonalnie do złożonych zamówień. Potwierdzenie wysyłane jest już ręcznie. Pan Ryszard ma sklep na bardzo podobnym skrypcie co ja i wiem jak to się odbywa. Jeśli ktoś czegoś nie kupi to takie zamówienie jest anulowane ręcznie to automatycznie zwiększa się liczba produktu. Można wpisać przy produkcie minimalną i maksymalną liczbę jaką klient może zakupić.

Co do samych wagonów to cieszę się, że wyszły wagony PMP-PW. Niestety ubolewam, że tylko wersja na wózkach 2XTa. Te wagony na Maczkach jeździły także na wózkach 25TN. Pozostaje mieć nadzieję, że i takie się ukażą, gdyż ja chętnie wymienię swój skład tlenkowych PKP na PMP-PW. Kiedyś mieszkałem w Sosnowcu i te wagony widywałem codziennie prowadzone sputnikami czy tamarami.

Nawiążę jeszcze do tematu pojawiających się setów tych wagonów na Allegro. Sam w przyszłym tygodniu mam zamiar wystawić taki set, tylko że PKP z poprzedniej edycji. Za ile zostanie wylicytowany za tyle pójdzie - tak działa wolny rynek. Sam przed chwilą zapłaciłem 500 złotych za wagon, który w sklepie kosztował niespełna 200. Moje prawo wyboru - albo oglądać jego zdjęcia w necie albo cieszyć się nim na powstającej makiecie. Myślę, że tak to działa. Sam nigdy nie kupowałem modeli z myślą o handlu, natomiast przychodzi chwila, gdy chcę wymienić tabor (np na inne numery) i wtedy wstawiam go na Allegro. Jeśli komuś zależy na nim to da taką cenę, by go mieć, dokładnie tak samo jak ja przed chwilą za Warsa :)

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.379 162 7
Panowie, moim zdaniem zawalanie tematu uwagami nie na temat. Jak ktoś jest zainteresowany zakupem, to model znajdzie. Po co tu te przemyślenia?
Bo Kolega @mikl poprosił i ja tylko wykonuję Jego prośbę:
Prosze kolegow o relacje "na zywo" i statystyki jak szybko zeszly jakie zestawy
No chyba, że to była podpucha. W takim razie parę ostatnich postów, dotyczących stanu ilościowego w wiadomym sklepie można usunąć. Jestem za.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.749 128 11
@Rozjazd. Przepraszam. Nie na Ciebie powinny spaść gromy, tylko na mnie. Rzeczywiście troszkę ironią podszylem moje zapytanie. Sam już zgłosiłem temat do usunięcia! Wydaje mi jednak teraz już jest po ptokach tzn wszystko już poszło to w takim razie siuup z nim w kosmos. Pewnie są tacy, którzy dopiero jutro przeczytają ze w piątek rzucili mięso..tzn Alberta;