Ilość w sklepie zmniejsza się proporcjonalnie do złożonych zamówień. Potwierdzenie wysyłane jest już ręcznie. Pan Ryszard ma sklep na bardzo podobnym skrypcie co ja i wiem jak to się odbywa. Jeśli ktoś czegoś nie kupi to takie zamówienie jest anulowane ręcznie to automatycznie zwiększa się liczba produktu. Można wpisać przy produkcie minimalną i maksymalną liczbę jaką klient może zakupić.
Co do samych wagonów to cieszę się, że wyszły wagony PMP-PW. Niestety ubolewam, że tylko wersja na wózkach 2XTa. Te wagony na Maczkach jeździły także na wózkach 25TN. Pozostaje mieć nadzieję, że i takie się ukażą, gdyż ja chętnie wymienię swój skład tlenkowych PKP na PMP-PW. Kiedyś mieszkałem w Sosnowcu i te wagony widywałem codziennie prowadzone sputnikami czy tamarami.
Nawiążę jeszcze do tematu pojawiających się setów tych wagonów na Allegro. Sam w przyszłym tygodniu mam zamiar wystawić taki set, tylko że PKP z poprzedniej edycji. Za ile zostanie wylicytowany za tyle pójdzie - tak działa wolny rynek. Sam przed chwilą zapłaciłem 500 złotych za wagon, który w sklepie kosztował niespełna 200. Moje prawo wyboru - albo oglądać jego zdjęcia w necie albo cieszyć się nim na powstającej makiecie. Myślę, że tak to działa. Sam nigdy nie kupowałem modeli z myślą o handlu, natomiast przychodzi chwila, gdy chcę wymienić tabor (np na inne numery) i wtedy wstawiam go na Allegro. Jeśli komuś zależy na nim to da taką cenę, by go mieć, dokładnie tak samo jak ja przed chwilą za Warsa