Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nie wiem czy warto to robić skoro i tak ma się pojawić wersja z polskimi dużymi lampami. A wersja bułgarska to .... wersja bułgarska i niech taka zostanie.
W ramach ciekawostki filmik z YouTube, z prezentacji modeli lokomotyw 060DA wyprodukowanych przez Albert Modell (060020, 060021) w wersji/malowaniu kolei bułgarskich BDZ.
Czy malowanie dachu w kolorze srebrnym w ST43-14 (z małymi reflektorami) jest prawidłowe?
Wszystkie zdjęcia są czarno białe i trudno wywnioskować kolorystykę.
Czy malowanie dachu w kolorze srebrnym w ST43-14 (z małymi reflektorami) jest prawidłowe?
Wszystkie zdjęcia są czarno białe i trudno wywnioskować kolorystykę.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może się podzielić wiedzą jak zdjąć obudowę poniższej lokomotywy? Chciałbym założyć dekoder, lecz siłuję się z nią bezskutecznie. Nie chcę jej uszkodzić, a ciągniecie za obudowę w górę nic nie daje.
Będę wdzięczny za podpowiedź. Model Kkemo.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może się podzielić wiedzą jak zdjąć obudowę poniższej lokomotywy? Chciałbym założyć dekoder, lecz siłuję się z nią bezskutecznie. Nie chcę jej uszkodzić, a ciągniecie za obudowę w górę nic nie daje.
Będę wdzięczny za podpowiedź. Model Kkemo. Zobacz załącznik 852463
Strasznie źle się to rozbiera, najlepiej robić to tępym plastikowym nożykiem coś w rodzaju noża stołowego. Musisz spróbować
na boku pudła po między nadwoziem a podwoziem wyszukać szczelinę i tam próbować włożyć nożyk i manewrować tak aby puściły te pieprzone zatrzaski są po cztery na jednej stronie. Ten sposób rozbierania nie był najlepszym pomysłem projektanta chyba nie przewidział że ktoś to będzie chciał rozbierać
Proponuję poszukać w nowościach wpisu o szutrówkach PTKiGK Rybnik.
Był wpis o planowanym wypuście pasującej lokomotywy. Było to na stronie Świata Modeli.