Witam i pozdrawiam . Takie małe kolejne dokonania w realizacji moich małych wizji. Kolejna cześć niby to dioramki ,niby to makietka ,ale coś z tego kiedyś będzie.Wklejenie drogi i trawy . Tory , płyty przejazdowe na przejeździe zrobione z bloku technicznego . Kilka warstw . Robie z tego co mam
Kostka pod budke dróżnika tez z bloku technicznego . Będą tez szlabany i kilka znaków i sygnalizacja.
Piasek jest z boiska piłkarskiego który sypia w sztuczną trawe , przywożą go w silosach, jest czysciutki i suchy. Robie czasami przy tym to jest okazja na gratisy.
kolej na szutrowanie. Robie to pierwszy raz. Czerwony piasek pochodzi z kortu tenisowego , też mam czasami okazje dostać taki piasek. Jak dlamnie nie glupi pomysł na szuter w torowisko. Całkiem fajnie to wygląda. Musze spróbować zmieszać go z jakimś innym kolorem .
Wymyśliłem sobie że bedzie też bunkier i kilka dzew. Bunkier zrobiony z gipsu . Skleiłem małe drewniane foremki żeby była struktura zachowana desek jak to kiedyś wylewali ,czy zalweali formy na te bunkry.
bunkier pomalutku sobie schnie i trzeba jeszcze wszystkie rogi zaokrąglić i dach zaszpachlować i bedzie to jakoś wyglądało . Potem jakaś farba .
Próbowałem jakieś drzewka samemu zrobić . Troche drutu i sztucznej trawy i klej. Chciałem polepszyć lakierem popsikać , no ale ni
e lakierem do włosów. Po wyschnięciu kruszy sie wszystko. Ale co tam , uczymy się na własnych błedach . Musze kupić jakiś klej w sprayu.
A miało być centrum logistyczne , to bedzie dojazd do centrum logistycznego , które też bedzie wciśnięte w te wszystkie pomysły i makieto dioramke.
Za jakiś czas kolejne zdjęcia z moich dokonań . Pozdrawiam