• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Śp. Bogdan Pokropiński

Dariusz71

Aktywny użytkownik
Reakcje
965 2 0
Wspaniały człowiek, jego wiedza była pomocna wielu pokoleniom, piękny kolejarski życiorys. I ten życiorys pozostanie z nami na zawsze.
Cześć Jego Pamięci!

Marcub85

Aktywny użytkownik
Reakcje
302 8 1
Dziękuję za ten ogrom wiedzy który zostawił nam Pan, jako dziedzictwo... nie tylko sztuką jest zgromadzić tyle wiedzy ale przekazać ja też innym.
Przykra wiadomość.
Od dziś inaczej będzie się patrzeć na tego Autora pod tekstem...

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
4.064 67 3
Z publikacjami autorstwa Bogdana Pokropińskiego zetknąłem się pierwszy raz pod koniec lat siedemdziesiątych w miesięczniku Modelarz, potem były publikacje książkowe wydawane od lat osiemdziesiątych i artykuły w tygodniku Sygnały. Pierwszy raz miałem przyjemność poznać osobiście pana Bogdana pod koniec roku 1983-go przy okazji ostatniej imprezy w Pyskowicach z udziałem parowozu Tp4 148. A później jeszcze przy wielu następnych imprezach kolejowych organizowanych w tamtych latach. Każdorazowo rozmowy i spotkania te były bardzo wartościowe i zawsze można było się czegoś ciekawego dowiedzieć.
Chciałem w tym miejscu wyrazić moją ogromną wdzięczność Panu Bogdanowi za jego dokonania, wiedzę, którą się chętnie dzielił i ciekawe rozmowy najczęściej krótkie ale zawsze bardzo wartościowe. A rodzinie moje szczre wyrazy współczucia.
[*][*][*]

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Sala Pamięci 28
Sala Pamięci 35
Sala Pamięci 18
Sala Pamięci 19
Sala Pamięci 41