Małe sprostowanie. To nie była moja prywatna makieta (Darka Gajusia) lecz makieta klubowa członków Sopockiego Klubu, do której powstania przyczyniło się kilkanaście osób. Natomiast, szkoda komentować wypocin twórcy tego filmu, skoro twierdzi, że "dupy nie urywa" , myli podstawowe pojęcia (trakcja a sieć trakcyjna to dwa różne aspekty itd.).
Po ilości publiczności przy makiecie i ich reakcjach, emocjach, uśmiechach i wspólnej interakcji poznasz czy to się podoba czy lepiej to schować gdzieś w piwnicy, aby nie widziało światła dziennego. No ale cóż, jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził ...
Ogólnie przeszedłem się wokół makiety ( tu piszę zbiorczo o całym układzie torowym- dodaje dla uścislenia) i ogólnie było wiele smaczków jak np. sieć trakcyjna, co prawda na łączeniach segmentów były przerwy, ale świadom jestem kilku aspektów z nią się wiążących, więc na to poprawkę wziąłem...
Największe wrażenie na mnie zrobił budynek dworca w iście PRLowskim klimacie...
Niestety autor omawianej publikacji chyba myśli, że taka stacja to zestaw Happy Meal z Mc

a i powstaje w 3 minuty...
Panowie, Chapeu Bas za całokształt...
I pytanko..., czyjej roboty był ten ŁKowy 36WEh, co gdzieś mi śmignął na szlaku..??
Mimo, że widziałem go z daleka to i tak robił wrażenie...
Pozdr,...