• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zestaw startowy DCC

uboottd

Aktywny użytkownik
Reakcje
82 0 0
Witam

Trochę nietypowo jak na mnie, ale mam takie pytanie: szukam zestawu startowego DCC który by spełniał następujące warunki:
- Roco tak, Piko nie, inne może ;) (ktoś na forum dał mi całkiem dobry argument co do ergonomii piko który mnie przekonał)
- podwójny - dwa składy w zestawie żeby były jednak od razu
- ekonomiczny - w miare możliwości nie za drogi ;)
- zestaw jako całość a nie "a to weź dwa pojedyńcze" czy "pojedyńczy + podokupować dodatkowo"
- Nie ICE.
- zarząd/epoka nie mają znaczenia

Co do postatniego warunku to szukając samemu znalazłem albo podwójny zestaw z "normalnymi" składami, ale Piko, albo jak jest podwójny Roco to jednym z ze składów jest ICE czego bym nie chciał. Da się znaleźć w ogóle taki zestaw ?

K

krokodyl

Gość
Roco nie robi teraz podwójnych bez ICE...są tylko zestawy z dwoma składami wagonów - ale jednym lokiem- jak ten:

41340_HM_rgb.jpg

Rozumiem że chcesz na początek pośmigać dwoma lokami- ceny loków bez dźwięku ale z dekoderami cyfrowymi do jazdy nie są zawsze zaporowe...kup po prostu ten zestaw wyżej i jednego loka- z promocji w jakimś polskim sklepie- to najbliższa Twojej wersji alternatywa.

Na forumowej giełdzie są często świetne okazje w tym temacie.

OP
OP
uboottd

uboottd

Aktywny użytkownik
Reakcje
82 0 0
No jest to jakaś alternatywa. Owszem chodzi o to żeby móc się dwoma lokami pobawić plus to ma byc prezent - dlatego brak kombinowania ze składaniem, ale jak nie ma jak inaczej...
Rozumiem że poza Piko i Roco nie ma nic do polecenia w DCC ?

K

krokodyl

Gość
Fleischmann ma zestawy cyfrowe - są jednak nieco droższe.
Fleischmann jest trochę droższy od Roco we wszystkim co sprzedaje.

Piko cyfrowego nie kupuj- jeszcze nie spotkałem osoby która byłaby zadowolona z tego sterowania.

Trix ma również zestawy startowe- ale jest droższy od Roco i mniej popularny.

K

krokodyl

Gość
ICE odradzam- Roco za dużo ich wyprodukowało- i teraz je daje do zestawów.

Co do dwóch pudełek- to lepiej kup starter z takim składem jaki ci się podoba- i dokup drugą lokomotywę- na początek jak pojeżdżą tylko z dwoma wagonami każda- nic im się nie stanie.

Idę o zakład że kolejne wagony pojawią się szybko- to wciąga:D

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.084 581 30
Jeśli chodzi o Fleischmanna, to ich obecne zestawy zawierają dokładnie ten sam system sterowania DCC, co Roco, tylko mysz jest w innym kolorze. Przed fuzją z Roco, Fl miał inny system sterowania. Może faktycznie znajdzie się jakiś ciekawy podwójny zestaw? Ja nie szukałem...

K

krokodyl

Gość
Jeśli chodzi o Fleischmanna, to ich obecne zestawy zawierają dokładnie ten sam system sterowania DCC, co Roco, tylko mysz jest w innym kolorze. Przed fuzją z Roco, Fl miał inny system sterowania. Może faktycznie znajdzie się jakiś ciekawy podwójny zestaw? Ja nie szukałem...
Tyle że Fleś droższy jest znacznie...mają swoją politykę cen o oczko wyżej niż Roco..