Sądzę,że tak.Aczkolwiek na Piko też się słabo znam.Tak na luzie skoro tu rozmawiamy to w Piko bym się nie bawił.Chyba,że na tym chcesz poprzestać i jeździć sobie po podłodze.
Sterowanie kilkoma zwrotnicami i lokami z Multimausa Roco to niezły wyczyn,a tu to bym się nie podjął.Poza tym w Piko mozesz zmieniac tylko jeden parametr.CV1 czyli usuwanie i dodawanie loków i akcesoriów.Jakbyś chciał zmienić drogę hamowania czy prędkość maksymalną to nie da rady tego zrobić(w Roco Multimaus mozna,choć też jest pewien haczyk-myszka pokazuje wartości domyślne bez względu co wpiszesz,trzeba mieć dobrą pamięć albo zeszyt do zapisywania wartości.Jedyny plus jaki widze to bezprzewodowe sterowanie,ale nie wiem jak skuteczne,bo to podczerwień,nie fale radiowe,teoretycznie trzeba celować w odbiornik.
Piko chyba moze sterowac 128 lokami i 256 akcesoriami-tak jest w instrukcji.
Inna sprawa,że chciałbym zobaczyć jak ktos to robi z tego pilota.
Tory mają dobre i wagony też,ale dekodery......No cóż-lista skarg na nie jest dłuższa od rolki papieru toaletowego
Żartuję.Ale faktem jest,że skargi są.Np. na zaniki napięcia,że loki szarpią.Nie pchałbym się w to.Moje zdanie.Są tacy co sie z nim nie zgodzą.
Dam ci radę-moim zdaniem dobrą.
Kup to:
http://www.modelmania.com.pl/product_info.php?cPath=17_129_526&products_id=9965&<osCsid>
Lepsze i TAŃSZE!!(o 167 złotych)
Wysłałem ci link do swoich filmów na YouTube cobyś sobie zobaczył jak Roco działa.Ale jest tego multum.Roco to cała klasa wyżej niż Piko.
Sądzę,że wielu modelarzy z tego forum się zgodzi z tym.To oni-doradzili mi Roco a nie Piko.Do końca swoich dni ich za to będę błogosławił
Ja jestem zachwycony,nie wiem jak inni.
Za kasę co ci zostanie( 167 złotych) możesz do zawartej w zestawie zwrotnicy dokupić dekoder i napęd elektryczny-poniżej link
http://www.modelmania.com.pl/product_info.php?cPath=17_369_513_515&products_id=9622&<osCsid>
(dekodery swietne zreszta robi kolega z forum Martinezo,kupiłem kilka i jestem happy)
Na dzień dobry będziesz miał już pierwsza frajdę ze zdalnie sterowanej zmiany zwrotnicy,koniec z "ręka Boga" zmieniająca ręcznie zwrotnicę.A to dopiero poczatek.Ja mam juz takich kilka,a za pare dni dostanę dekoder i elektrycznie i zdalnie sterowany tor rozprzęgający pozwalający na odłączanie lokomotywy od wagonów bez ich dotykania ręką.Naprawdę Roco daje mozliwości,choc nie za najniższą cenę