• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Zespół gniazd (BOX) 6P6C

kosia51

Aktywny użytkownik
Reakcje
261 0 0
Witam wszystkich modelarzy
Z tego czego się dowiedziałem i zaobserwowałem do wpięcia myszy - Fred`a - a także do łączenia kolejnych boxów potrzebny jest zespół gniazd BOX 6P6C. Od frontu 2 -3 gniazda, od tyłu albo z boków 2 gniazda. Czy takie boxy są gdzieś do kupienia czy trzeba robić samemu - tak jak to pokazuje na jednym ze swoich filmów kol. LUKASZdiy? Pytam, bo chciałbym uniknąć montażu takich boxów (wzrok już nie ten a i zdolności manualne też kiepskie)
Pozdrawiam Tomek

cyruss

Znany użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
378 1 0
Dawno dawno temu popełniłem wątek na forum jak prostym i tanim sposobem zrobić LN-BOXa.
Tyle że wtedy nikt tego nie produkował na większą skalę.
Dziś są do kupienia takie jak powyżej, stacjonarne, do zamontowania w boczku makiety / segmentu.
Albo przenośne w formie pudełek do zamontowania ściskiem do płyty / sklejki w dowolnym miejscu.
Można też wykorzystać gotowe - za kilka zł - rozgałęźniki 1 na 2 gniazda RJ12 6p6c zamontowane w płycie / sklejce jednym gniazdem na zewnątrz a dwoma do wewnątrz, tyle że wtedy na FREDka czy MAUSa masz tylko jedno gniazdko.
Co komu pasuje.

OP
OP
kosia51

kosia51

Aktywny użytkownik
Reakcje
261 0 0
Dawno dawno temu popełniłem wątek na forum jak prostym i tanim sposobem zrobić LN-BOXa.
Tyle że wtedy nikt tego nie produkował na większą skalę.
Dziś są do kupienia takie jak powyżej, stacjonarne, do zamontowania w boczku makiety / segmentu.
Albo przenośne w formie pudełek do zamontowania ściskiem do płyty / sklejki w dowolnym miejscu.
Można też wykorzystać gotowe - za kilka zł - rozgałęźniki 1 na 2 gniazda RJ12 6p6c zamontowane w płycie / sklejce jednym gniazdem na zewnątrz a dwoma do wewnątrz, tyle że wtedy na FREDka czy MAUSa masz tylko jedno gniazdko.
Co komu pasuje.
Dziękuję za informację. Pozdrawiam Tomek

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 0
DCC 7
DCC 2
DCC 4
DCC 5