• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

Makieta domowa Zasilacz PIKO FZ1

Jerry5

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam serdecznie wszystkich użytkowników, otóż mam kłopot z zasilaczem jak w tytule, a mianowicie po zmierzeniu multimetrem sekcja Bahn pokazuje zakres od 0 do 15,64 Volta, a sekcja Zubehor nie pokazuje żadnego napięcia. Czy ktoś może mi coś doradzić co mógłbym sprawdzić własnym sumptem, dzięki za pomoc, pozdrawiam.

zgodny

Znany użytkownik
Reakcje
431 19 0
Jedno wyjście jest z prądem zmiennym , a drugie wyjście jest z prądem stałym , zmień zakres miernika i sprawdź.

OP
OP
J

Jerry5

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
wszystko ok z zasilaczem, okazało się, że nieprawidłowo mierzyłem sekcję 16V tu trzeba mierzyć napięciem zmiennym i pokazuje prawidłowo około 18V, dzięki za zainteresowanie postem.