Wybraliśmy się, wrażenia, cóż na początku indagowani na okoliczność dojazdu do hali tubylcy nagle stawali się nietutejsi, ale to już norma, gamoni nie znających swych miast w tym kraju na pęczki wiązać można.
Jak już dojechaliśmy to nie chcieli nas wpuścić na parking ale to już nasza wina.
Wystawa podobna do SH czyli wszystkiego po trochu ale na mniejszą skalę, mam cichą nadzieję że kolegom z Kalisza i nie tylko uda się ją rozkręcić oczywiście z kolejowego punktu widzenia.
Makiety, duża z klubu kaliskiego, dużo przy wykańczaniu, ale jest co pokazać, druga w H0 wyglądała na starszą od najstarszego segmentu miszcza LL, okazała się tworem sześcioletnim, ogólnie kicha, kolor szutru taki jak włosy mojej Żabci czy rudo pomarańczowe, perony zbyt czyste nastawnie plasticzane, tak się już nie buduje, gdy zwróciłem uwagę na *****ny kolor szutru Pan się chyba obraził, dodam iż byłem trzeźwy choć na potężnym kacu, i nie miałem na celu kogokolwiek obrażać, widać trafiłem na słabego osobnika.
Krzychu M podjechał z kawałkiem Ostrowa, a i tak tłumy jak zwykle, co jest, taka kaszana przez lata przez władze i autorytety pomijana a sam autor nawet nie zaliczon był do grona modelarzy a tu publika wali jak do stoiska z kiełbasą, cud w Kaliszu, czy co.
Ogólnie pozytyw odzipnąłem ździebko od codzienności w przyszłym roku łączymy się z chłopakami znaczy Ja I Grześ, a może jeszcze ktoś, wszystko w rękach Konrada.
ale zawsze mnie irytuje łączenie segmentu z nasypem z płaskim itp. mało ich więc nie ma co wybrzydzać.
Dziewczyn ładnych jak na lekarstwo choć próbowalim namówić drobną blondyneczkę na pokazanie drogi do stacji, nie udało się, zupa w stołówce po 1,50 zeta bardzo dobra, odżyłem po piątkowych ekscesach po zjedzeniu białego barszczu.
Inne dziedziny tradycyjnie bardziej lub mniej ciekawe, jak to na takich imprezach, jedni mili drudzy nie.
Chłopacy są na dobrej drodze, a już czas najwyższy aby nie tylko Poznań znany był z takich imprez, czas na zmniejszenie wpływu Pomrocznej Makiety Modułowej i jej czarnych kapłanów.
Do zobaczenia w Posen ale tylko przez chwilę.