• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zamknięcie odcinka Kamieniec Ząbkowicki - Strzelin

Reakcje
0 0 0
Od dnia 27.11.2009 do dnia 11.12.2009 z powodu remontu nawierzchni toru na odcinku Kamieniec Ząbkowicki – Strzelin zostanie całodobowo zamknięty ruch pociągów. Za odwołane pociągi zostanie uruchomiona zastępcza komunikacja autobusowa. To skandal . Fakt że stan techniczny toru jest zły ale czy to powód aby zamykać trasę prawie na miesiąc . Według mnie te 3-4 pary dziennie powinny kursować albo puścić trasą okrężną . Ale co z tego jak linie drugorzędne w okolicach zlikwidowano. Ciekaw jestem jak będą podsyłać kible do Kamieńca :roll: I jestem przekonany że po tym remoncie będzie bardzo duża frekwencja w pociągach :LOL:

Reakcje
0 0 0
Strzelin ma się towarowo kolejowo bardzo dobrze. Cukrownia dalej korzysta z kolei. mają nawet sprawne 2 lokomotywy chyba Wls i SM03. Silos ma swoją chyba Wls sprawną i kamieniołom ma swoją sprawną SM42 i niesprawną SM30 chyba. Bardzo dużo kamienia idzie z kamieniołomów jako tłuczeń lub bloki. Tłuczeń wozi na pewno PKP-C, PMT, chyba Freightliner i EWR czy jak oni sie teraz zwą. Poza tym latają zwarte składy czeskich talbotów ciągane ludmiłami EWR, po kamień wapienny. Bloki wozi PKP na platformach Res. Silos też generuje spory ruch Ucasów/Ucs(? gruszkowe do przewozu zboża). Do cukrowni co i rusz podstawiają cysternę (chyba po/z melasą?). A i skład opału i nawozów co chwilę ma jakieś wagony (cysterny z paliwem? Eaos-y z węglem, Res z cementem lub nawozami w workach, ostatnio jakieś kryte chyba Gbs-x) przy placu rozładunkowym.

Reakcje
0 0 0
Kiedyś była w cukrowni. został kawałek toru na placu składowym przed cukrownią. A ja pomyliłem oznaczenia lokomotyw. Cukrownia ma lokomotywy Ls 60 5928 i Ls 150a 607. Elewator ma też chyba Ls 150 ale pewności nie mam. A i w cukrowni jest czynna obrotnica, długości nie znam ale obie lokomotywy mieszczą się na niej na raz.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0