• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? z21 start awaria

pablo30

Użytkownik
Reakcje
12 0 0
Witam.
Czy jest ktoś na forum kto podjął by się naprawy z21 start. Centralka nie podaje napięcia na tory.Po włączeniu zapala się niebieska dioda i po chwili zapala się czerwona, albo świeci się niebieska. Zależy jak ma ochotę. Podłączyłem booster 10764 i wszystko działa. Nie wiem czy miały wpływ na awarię położone nożyczki na torowisku.
Reset też nic nie dał.
Bardzo proszę o pomoc, oczywiście zapłacę za naprawę.
Paweł

cyruss

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
349 1 0
Przynajmniej teoretycznie zwarcie na torach nie powinno wykończyć centralki. Jeśli nie było to zwarcie z jakimś innym obwodem elektrycznym.
Zacznij od serwisu - bo pewnie jakiś jest. Może i na forum jest ktoś kto w tym grzebał - ja nie.
A jeśli wszystko zawiedzie - wróć do mnie.
Nigdy tego nie naprawiałem i mogę obiecać jedynie ze bardziej nie zepsuję. Jeśli nie będzie potrzebna wymiana jakiegoś mikroprocesora czy pamięci z programem, to powinno być naprawialne.

loza

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Teoretycznie zwarcie na torach nie powinno zniszczyć centralki, chyba że było związane z innym obwodem. Najlepiej zacząć od serwisu

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 14
DCC 6
DCC 1
DCC 0
DCC 2