• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

z 21 białe problem

A145

Użytkownik
Reakcje
18 0 0
Od pewnego czasu w trakcie jazdy tablet (Sony xperia z 1) traci na kilka sekund samoistnie połączenie z ruterem, co całkowicie uniemożliwia sterowanie. W mojej ocenie dzieje się to losowo. Odległość tabletu od rutera max 3m, nie ma żadnych przeszkód mogących zakłócać przekaz. Ponadto w trakcie sterowania lokiem samoistnie, na pełnych obrotach nagle startuje inny zapisany w bibliotece pomiomo, iż nie był przeze mnie z niej"wyciągany". Zatrzymać go można jedynie via kawisz "stop". W bibliotece mam ogółem zapisanych 10 loków oraz 9 wagonów osobowych. Nadmieniam, że mam bieżące aktualizacjie. Czy ktoś z Kolegów ma jakiś pomysł?
A.

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
154 0 0
Gubienie sygnału to jest wina Androida. Od wersji 4,4 wzwyż, telefony i tablety gubią sygnał z ruterem. Czasami pomaga całkowicie wyłączyć i włączyć tablet/telefon , lub całkowicie zrestartować ruter. Wujek Google wie że jest taki problem już jakieś pół roku ale nie robi nic. Zdarza się że model telefonu był wolny od tego typu zachowań i nagle po aktualizacji jakieś aplikacji (nie systemu) model zaczyna gubić sygnał.

OP
OP
A

A145

Użytkownik
Reakcje
18 0 0
Dzięki za info. W tablecie nie mam karty sim. Pytanie jak zresetować ruter? Np. wykałaczką wcisnąć czarną kropkę?
A

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 7
DCC 3
DCC 16
DCC 2
DCC 16