• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza XII Wystawa Makiet Kolejowych Szczecin 2025

JakubR

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.114 8 0
Czy Clayton SN61-183 jest czynny? Można się nim przejechać w ramach jakiejś imprezy?
W teorii jechałem na 65-lat lokomotywowni na Wzgórzu... Byłem święcie przekonany, że wystawa jest z TYM powiązana, a tu wielkie zdziwienie - arena kilka kilometrów dalej, na tetenie szopy też były makiety, ale zabrakło mi czasu aby wszystko zaliczyć (6h autem w jedną stronę, to czas na miejscu) ograniczony bardzo. Co do samego claytona slrawa wygląda tak, odmalowali w czynie społecznym i coś tam porobili aby chodził. Naprawy P5 dalej mu nie wykonali z tego co wiem, więc spekuluję że dwa wczorajsze przejazdy (pierwszy z marszałkiem i dygnitarzami matki partii, drugi dla zwykłego ludu pracującegl) odbyły się na zasadzie "wyjątku"/przesyłki nadzwyczajnej - jednorazowego pozwolenia na dwa kursy. Choć skrycie liczę na to, że marszałek województwa sypnął kasę i "na papierze" wykonano mu naprawę (głupie nadzieje).

A co do wystawy... ciekawe miejsce, nie było tłoku co najważniejsze. Jedyne złudne wrażenie, że było troszkę ciemno, ale ostatecznie lepiej tak, niż by halogeny miały walić po oczach.

Ostatnio edytowane: