• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza Wystawa modeli kolejowych w Końskich

Miras

Nowy użytkownik
Reakcje
23 0 0
Mirosław Motyl wraz z Klubem Modelarzy Kolejowych Radomiak oraz Łódzkim Klubem Modelarzy Kolejowych serdecznie zapraszają na pokaz makiety modułowej w skali 1:87 w miejscowości Końskie / woj. świętokrzyskie/ w dniach :
08 października 2022 r. /sobota/ w godz. 10,00-17,00
09 października 2022 r. /niedziela/ w godz. 10,00-15,00
Po raz pierwszy w miejscowości Końskie i okolicy z zaproszonymi klubami KMK Radomiak , ŁKMK i indywidualnymi modelarzami zaprezentujemy ruch kolejowy na makiecie modułowej. Ruch pociągów odbywać się będzie na podstawie rozkładu jazdy, a opracowany obieg towarów zapewni spore zapotrzebowanie na manewry na stacjach.
KMK Radomiak zaprezentuje stacje Janów, Radom oraz pętle Skarżysko, a ŁKMK zaprezentuje swoją historyczną stację Paproki oraz współgrającą z nią wieś Paproki Las.

Zapraszamy ! Wstęp wolny !

Miejsce spotkania : Sala Bankietowa " u Motyla" w Końskich ul. Fabryczna 9c tel
. 502664860

Reakcje
196 0 0
Działo się i być może będzie się działo, w obecnych czasach wszystkie plany pisane są na wodzie. Zdjęcia i filmiki zapewne wkrótce się pojawią robiących fotki osób trochę było tych pstrykających i tych z sprzętem profesjonalnym. Tymczasem należy podziękować koledze Mirkowi za organizację i użyczenie sali bankietowej zapewnienie noclegu oraz jego żonie za to że nie chodziliśmy głodni. Śniadania obiady i kolacje wyśmienite, wspomnę jeszcze o ciastachc (miód malina to mało powiedziane) które można było nabyć zasilając szczytny cel, oczywiście podziękowania dla pań które gotowały piekły i podawały. A teraz podziękowania dla wszystkich modelarzy za spotkanie wymianę doświadczeń i wspólną zabawę przy makiecie K. M. K. Radomiak

dec87

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
325 5 0
Relacje i zdjęcia oraz filmiki na pewno się niedługo pojawią. Musimy ochłonąć trochę po wystawie. Sama wystawa naprawdę - należą się duże podziękowania @Miras . Nocleg, wyżywienie i nie tylko ;) Można było się naprawdę skupić na modelarstwie. Publiczność naprawdę "głodna" modelarstwa :) Nowe kontakty, miłe rozmowy i jazdy super taborem po pięknych szlakach.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.876 92 4
Działo się i być może będzie się działo, w obecnych czasach wszystkie plany pisane są na wodzie. Zdjęcia i filmiki zapewne wkrótce się pojawią robiących fotki osób trochę było tych pstrykających i tych z sprzętem profesjonalnym. Tymczasem należy podziękować koledze Mirkowi za organizację i użyczenie sali bankietowej zapewnienie noclegu oraz jego żonie za to że nie chodziliśmy głodni. Śniadania obiady i kolacje wyśmienite, wspomnę jeszcze o ciastachc (miód malina to mało powiedziane) które można było nabyć zasilając szczytny cel, oczywiście podziękowania dla pań które gotowały piekły i podawały. A teraz podziękowania dla wszystkich modelarzy za spotkanie wymianę doświadczeń i wspólną zabawę przy makiecie K. M. K. Radomiak
Gospodarz fenomenalny, atmosfera spotkania raczej niepowtarzalna w innym wydaniu.
Wielki szacunek dla Mirka za podjęte ryzyko, w nadziei że nie było to tylko jednorazowe spotkanie, a początek makieciarskiej przygody..
Również dziękuje wszystkim uczestnikom za miło spędzony czas w sympatycznej atmosferze, a szczególnie "braciom mniejszym" z TT-ki.

OP
OP
M

Miras

Nowy użytkownik
Reakcje
23 0 0
PANOWIE i PANIE, serdecznie dziękuję za przyjęcie zaproszenia i udział w imprezie ,dla mnie przeszła najśmielsze oczekiwania, miałem nadzieję głębiej wgryźć się sprawy techniczne kolejek , ale obowiązki gospodarza i organizatora nie pozwoliły ale i tak otrzymałem kilka praktycznych porad.
Jeszcze raz dziękuję i będę walczył , żeby w przyszłym roku znów spotkać się w Końskich. Bardzo proszę o wrzucanie fotek i filmików.
Mirek Motyl

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.876 92 4
PANOWIE i PANIE, serdecznie dziękuję za przyjęcie zaproszenia i udział w imprezie ,dla mnie przeszła najśmielsze oczekiwania, miałem nadzieję głębiej wgryźć się sprawy techniczne kolejek , ale obowiązki gospodarza i organizatora nie pozwoliły ale i tak otrzymałem kilka praktycznych porad.
Jeszcze raz dziękuję i będę walczył , żeby w przyszłym roku znów spotkać się w Końskich. Bardzo proszę o wrzucanie fotek i filmików.
Mirek Motyl
Mirek tu nie ma Panów, też miałem z tym problem, ale już nie Panuję.
Impreza była świetna i jeśli będziesz miał jakieś problemy organizacyjne na przyszłość to wystarczy słowo.
Szczerze powiem na początku byłem sceptyczny, ale rzeczywistość przerosła oczekiwania.
W kwestii spraw technicznych możesz pytać tu na forum, każdy ci pomoże.
Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz wielkie podziękowania.